Omgeving

Niets is meer rustgevend dan te wandelen langs de oevers van de Maas. Hastière is de meest groene gemeente van de Hoge Maas. Geen gebrek aan leuke activiteiten in de buurt: rotsklimmen (rotsen van Freÿr op 3 km!), geheimzinnigegrotten, boottochten op de Maas, afvaart van de Lesse in een kayakop 10 km, inspirerende boswandelingen, fietstochten, met flink wat hoogteverschillen of volledig plat langs de RAVeL (op 100 meter), railbike) (de beroemde draisines), Middeleeuwse burchten of kastelen Versailles waardig, brocante en markt (zaterdagnamiddag), musea (o.a. in het erfgoedmuseum van Hastière maak je kennis met het landelijke leven van weleer), natuurparken en Franse tuinen, Romaanse kerk met zijn klassieke concerten, Compostelle route, waterski, watersporten op 3 km, vissen (Maas op 50 meter) en jagen , duiken duiken in de steengroeve van Vodelée, vuurwerk en strandanimatie in de zomer. Alles is mogelijk in de buurt van Hastière-Par-Delà! Onze kalender en Facebook pagina houdt je op de hoogte van alle activiteiten in de streek!


Au Plaisir - parcours - vélo - balade - circuit - fiets - fietsen
Au Plaisir - expériences - tripadvisor -Dinant - tourisme
Au Plaisir - expériences - tripadvisor -Dinant - tourisme

De meter van Au Plaisir is een journaliste gespecialiseerd in het uitstippelen van toeristische parcours. Kristien Hansebout (Parkoers.be) kent de streek als haar broekzak en heeft voor ons enkele fiets-/MBT-/wandel-/moto-/auto-parcours uitgestippeld waar wij jullie alles over kunnen laten weten. We bezorgen jullie de kaarten of de GPS-coördinaten.
Reeds een tipje van de sluier over één van haar parcours? Je vertrekt met een lege picknickmand die je in de loop van jouw tocht aanvult. Je klopt aan bij lokale producenten en koopt vers geperst fruitsap, heerlijke kazen, fijne vleeswaren, broodjes… Je proeft van dit alles op een bankje of in het gras aan de oever van een kabbelend riviertje. Het bronnetje met drinkbaar water klatert er vrolijk op los. Wat is het leven zalig!
Je bent niet toevallig ook in een streek waar regionale bier gebrouwen wordt. Degusteer een heerlijk streekbier of ontdek het brouwproces

Au Plaisir - Freÿr - Meuse - ardenne - tourisme

©OT

Au Plaisir - Hastière - Meuse - Ardenne - brume

©Thierry Menguet

Au Plaisir - abbatiale - Hastière - Meuse - Bateau - tourisme
Au Plaisir - Hastière - meuse - Croisière - bateau - tourismeAu Plaisir - Hastière - meuse - tourisme - ardenne

©Coco Cobs

Au Plaisir - abbatiale - Hastière - Meuse - Bateau - tourisme
Au Plaisir - Hastière - meuse - Croisière - bateau - tourisme
 
Escape Room
Nederlands