Omgeving

Niets is meer rustgevend dan te wandelen langs de oevers van de Maas. Hastière is de meest groene gemeente van de Hoge Maas. Geen gebrek aan leuke activiteiten in de buurt: rotsklimmen (rotsen van Freÿr op 3 km!), geheimzinnigegrotten, boottochten op de Maas, afvaart van de Lesse in een kayakop 10 km, inspirerende boswandelingen, fietstochten, met flink wat hoogteverschillen of volledig plat langs de RAVeL (op 100 meter), railbike) (de beroemde draisines), Middeleeuwse burchten of kastelen Versailles waardig, brocante en markt (zaterdagnamiddag), musea (o.a. in het erfgoedmuseum van Hastière maak je kennis met het landelijke leven van weleer), natuurparken en Franse tuinen, Romaanse kerk met zijn klassieke concerten, Compostelle route, waterski, watersporten op 3 km, vissen (Maas op 50 meter) en jagen , duiken duiken in de steengroeve van Vodelée, vuurwerk en strandanimatie in de zomer. Alles is mogelijk in de buurt van Hastière-Par-Delà! Onze kalender en Facebook pagina houdt je op de hoogte van alle activiteiten in de streek!


Au Plaisir - parcours - vélo - balade - circuit - fiets - fietsen
Au Plaisir - expériences - tripadvisor -Dinant - tourisme
Au Plaisir - expériences - tripadvisor -Dinant - tourisme

De meter van Au Plaisir is een journaliste gespecialiseerd in het uitstippelen van toeristische parcours. Kristien Hansebout (Parkoers.be) kent de streek als haar broekzak en heeft voor ons enkele fiets-/MBT-/wandel-/moto-/auto-parcours uitgestippeld waar wij jullie alles over kunnen laten weten. We bezorgen jullie de kaarten of de GPS-coördinaten.
Reeds een tipje van de sluier over één van haar parcours? Je vertrekt met een lege picknickmand die je in de loop van jouw tocht aanvult. Je klopt aan bij lokale producenten en koopt vers geperst fruitsap, heerlijke kazen, fijne vleeswaren, broodjes… Je proeft van dit alles op een bankje of in het gras aan de oever van een kabbelend riviertje. Het bronnetje met drinkbaar water klatert er vrolijk op los. Wat is het leven zalig!
Je bent niet toevallig ook in een streek waar regionale bier gebrouwen wordt. Degusteer een heerlijk streekbier of ontdek het brouwproces

Au Plaisir - Freÿr - Meuse - ardenne - tourisme

©OT

Au Plaisir - Hastière - Meuse - Ardenne - brume

©Thierry Menguet

Au Plaisir - abbatiale - Hastière - Meuse - Bateau - tourisme
Au Plaisir - Hastière - meuse - Croisière - bateau - tourismeAu Plaisir - Hastière - meuse - tourisme - ardenne

©Coco Cobs

Au Plaisir - abbatiale - Hastière - Meuse - Bateau - tourisme
Au Plaisir - Hastière - meuse - Croisière - bateau - tourisme
 
Escape Room
Nederlands

Kraaknet voor uw komst 

 

We can do it - POP UP

 

Lieve gasten,

Allereerst hopen we dat jullie in goede gezondheid zijn. Dit zijn uitzonderlijke en onzekere tijden voor iedereen.

Onze B&B moet gesloten blijven tot minstens 8 juni of later als het moet. Tot de virus buiten spel is gezet.

Wat staat er op het spel ? We hebben goed nagedacht hoe wij u gerust kunnen stellen en tegemoet kunnen komen, maar tegelijkertijd ook Au Plaisir als kleinschalig en onafhankelijk verblijf overeind kunnen houden.

Bijzondere omstandigheden vragen om uitzonderlijke flexibiliteit : daarom kan iedereen die bij ons reserveert (dus ook nieuwe reservaties) en niet zou kunnen komen omwille van de maatregelen rond Covid-19, de volledige reissom of het voorschot laten staan voor een andere datum. Deze som blijft TWEE jaar geldig, te rekenen vanaf de oorspronkelijke aankomstdatum. 

U kan nu al een datum vastleggen die alsnog verschoven kan worden, moest het nodig zijn. Zo heeft u een WE om naar uit te kijken. Een mooi vooruitzicht!

Eindelijk de kinderen en kleinkinderen terug zien en knuffelen in een plek niet te ver af, safe en secuur, dat u voor uw groepje kan afhuren en privatiseren. We zorgen voor de pret. We zijn toch de CluedoB&B die u zo goed kan verwennen, niet ?

Als erkende B&B ‘Wallonie Destination Qualité’ willen we jullie ook alvast gerust stellen dat we alle maatregelen en voorzorgsmaatregelen strict naleven, naar properheid en desinfectie toe, met de nodige professionele reinigingsproducten (door de overheid goedgekeurd en gebruikt in de ziekenhuizen). We hebben alvast een uitermate grondige poetsbeurt volgens de regels voorzien, door een pro van de poets. Alles zal dus uitermate kraaknet zijn !

Hastiere is ook een van de weinige gespaarde regio’s in Wallonie (we houden ons hart vast).

Ondertussen blijven wij aan het werk om onze B&B en de tuin te onderhouden en kijken we er naar uit om jullie weer met open armen te kunnen ontvangen!

Lily en Etienne

 

We zetten uw gezondheid niet op het spel - POP UP