Hastière haute Meuse colline vallée balade promenade randonnées coucher de soleil sunset dinant Namur Belgique ardennes

Hastière heeft heel wat moois te bieden

Niets is meer rustgevend dan te wandelen langs de oevers van de Maas. Hastière is de meest groene gemeente van de Hoge Maas. Geen gebrek aan leuke activiteiten in de buurt: rotsklimmen (rotsen van Freÿr op 3 km!), geheimzinnige grottenboottochten op de Maas, afvaart van de Lesse in een kayak op 10 km, inspirerende boswandelingenfietstochten, met flink wat hoogteverschillen of volledig plat langs de RAVeL (op 100 meter), railbike (de beroemde draisines), Middeleeuwse burchten of kastelen Versailles waardig, brocante en markt (zaterdagnamiddag), musea (o.a. in het erfgoedmuseum van Hastière maak je kennis met het landelijke leven van weleer), natuurparken en Franse tuinen, Romaanse kerk met zijn klassieke concerten, Compostela route, waterski, watersporten op 3 km, vissen (Maas op 50 meter) en jagen , duiken in de steengroeve van Vodelée, vuurwerk en strandanimatie in de zomer. Alles is mogelijk in de buurt van Hastière-Par-Delà! Onze kalender en Facebook pagina houdt je op de hoogte van alle activiteiten in de streek!

Hastière haute Meuse colline vallée balade promenade randonnées coucher de soleil sunset dinant Namur Belgique ardennes

Kijk eens hoe mooi!

Speelterrein

De meter van Au Plaisir, Kristien Hansebout (Parkoers.be), is een journaliste gespecialiseerd in het uitstippelen van toeristische parcours. Ze kent de streek als haar broekzak en heeft voor ons enkele fiets-/MBT-/wandel-/moto-/auto- parcours uitgestippeld waar wij jullie alles over kunnen laten weten. We bezorgen jullie de kaarten of de GPS-coördinaten.

Reeds een tipje van de sluier over één van haar parcours? Je vertrekt met een lege picknickmand die je in de loop van jouw tocht aanvult. Je klopt aan bij lokale producenten en koopt vers geperst fruitsap, heerlijke kazen, fijne vleeswaren, broodjes… Je proeft van dit alles op een bankje of in het gras aan de oever van een kabbelend riviertje. Het bronnetje met drinkbaar water klatert er vrolijk op los. Wat is het leven zalig!

À vélo, cycliste au plaisir maison d'hôtes ludique et insolite Hastière Dinant Namur Belgique Cluedo B&B

Natuurbad

Maak een wandeling langs de oevers van de Maas, slechts op 150 m van de bed & breakfast Au Plaisir.

De gemeente – de parel van de Maas en van het ecotoerisme – biedt 150 km wandelpaden. Wandel over de vele wandelpaden van deze groene gemeente in de Belgische Ardennen. Elk jaar biedt de toeristische dienst verschillende themawandelingen aan, te voet of met de fiets, met uitstekende gidsen (ook Nederlandstalig). Bekijk de evenementen op de Facebookpagina van Au Plaisir.

Région Haute Meuse au plaisir maison d'hôtes ludique et insolite Hastière Dinant Namur Belgique Cluedo B&B

Met de fiets

Als fietser heb je ook keuze te over: mountainbike routes, fietsroutes met audiogidsen (de IZI.travel app is gratis en we hebben er 4 verschillende trajecten ingesproken en upgeload), RaVEL Namen-Dinant-Givet om langs de Maas te fietsen via de RaVEL en de groene route (“voie verte”) naar Charleville-Mézières, Sédan en Parijs. Niets houdt je tegen om de prachtige streek van de Boven-Maas te ontdekken.

Je kunt elektrische fietsen huren bij het toeristenbureau van Hastière en Villa 1900. Dan kan je ook de heuvel rondom verkennen en de mooie dorpjes van Sosoye, Falaën, Sommière, Maredsous, Onhaye, Anthée, Blaimont… en heel de regio van de Molignée.

Download een van de 4 IZI.travel circuits van Hastière, door ons gemaakt met de hulp van de toeristische dienst van Hastière, op uw mobiele telefoon en ga op pad met de fiets. Speurtochten, quizzen, observatiespelletjes… Onze mooie streek zal geen geheimen meer voor u hebben.

B&B Au Plaisir is niet voor niets gelabelliseerd « Bienvenue Vélo/ Welkom Fiets »!

Journaliste cyclistes à au plaisir maison d'hôtes ludique et insolite Hastière Dinant Namur Belgique Cluedo B&B

De hongerigen spijzen en dorstigen laven

Je bent niet toevallig ook in een streek waar regionale bier gebrouwen wordt. Degusteer een heerlijk streekbier of ontdek het brouwproces.

Honing, saffraan, jam, sap, thee, salami, worst, kaas, ijs… Aan lokale producten geen gebrek. Verwen jezelf met lokale producten van lokale ambachtslieden.

Ontdek de streekproducten
au plaisir maison d'hôtes ludique et insolite Hastière Dinant Namur Belgique Cluedo B&B

Restaurants in de buurt

Zoveel spellen, zoveel emoties… wekken je eetlust op. Waar heb je trek in? We hebben het geluk dat we omringd zijn door zeer goede restaurants op loopafstand (wandelafstand, 5 min te voet voor de brasseries of max. 20 minuten met de auto).
Een ander bijzonder kenmerk van de regio is dat gastronomische restaurants heel redelijk geprijsd zijn.

Trakteer jezelf.

Restaurants
au plaisir maison d'hôtes ludique et insolite Hastière Dinant Namur Belgique Cluedo B&B

Hastière en omstreken op hun best heel het jaar rond

Hastière heeft de bijnaam van “parel van de Boven-Maas” niet gestolen

  • Wandelingen en thematische rondleidingen
  • Maasvallei
  • Vallei van de Hermeton
  • De Cascatelles
  • Kalsteentravertijn van Hastière 
  • Agimont adventure 
  • Waterskiën
  • Markt van streekproducten “Marché des saveurs”
Activiteiten in Hastière
La Meuse au plaisir maison d'hôtes ludique et insolite Hastière Dinant Namur Belgique Cluedo B&B

De mooiste kastelen en prachtige parken nabij

Kasteel en tuinen van Freÿr : net Versailles aan de Maas. Met een lusthof, koetsen en eeuwenoude oranjebomen

De tuinen van Annevoie

Le château de Freÿr de face au plaisir maison d'hôtes ludique et insolite Hastière Dinant Namur Belgique Cluedo B&B

Sport en fun

Dinant évasion

Parc Aventure Dinant Évasion 

Grizzly outdoor

Trot-e-fun

Een adrenalineboost nodig? Geweldig voor teambuildings en vrijgezellenfeesten.

Grizzly outdoor activité sportive à faire dinant, Namur, Belgique au plaisir maison d'hôtes ludique et insolite Hastière Dinant Namur Belgique Cluedo B&B

Alom activiteiten

Waterpret

Cruise, bootje varen (elektrische boten op de Maas), backraft of kayak op de Maas

Croisières Dinant Evasion (Cruise)

Croisières mosanes (Cruise)

Kayakken Dinant Aventure

Grizzly outdoor (backraft)

Tonka (mooie kleine houten motorboot met kapitein)

Waterskiën

enfants kayak activité famille au plaisir maison d'hôtes ludique et insolite Hastière Dinant Namur Belgique Cluedo B&B

Namen

Namen toerisme 

FiFF (film festival)

Namur en Mai (straatartiesten festival)

Intime Festival (literair festival eind augustus)

La fête des Solidarités (muziekfestival)

Rops Museum

Citadel van Namur 

Atelier de parfumerie Guy Delforge (bezoek het parfuumatelier)

Geleide bezoeken in tuk tuk 

De Namourettes (bootjes op de Samber en de Maas)

Domaine de Ry d’Argent (wijndomein)

au plaisir maison d'hôtes ludique et insolite Hastière Dinant Namur Belgique Cluedo B&B

Maredsous en de vallei van de Molignée

Abdij van Maredsous 

Abdij van Maredret 

Railbike Draisines 

Vallei van de Molignée 

au plaisir maison d'hôtes ludique et insolite Hastière Dinant Namur Belgique Cluedo B&B

Bierbrouwerijen en -tastings

Brasserie du Bocq  (brouwerij)

Brasserie Caracole (brouwerij)

Museum Leffe

Brasserie Les Eaux Vives (brouwerij)

Proost! Onze lokale biertjes geniet je met mate. Gebrouwen met liefde en vakmanschap en dat proef je !

Onze mooie streek is ook een paradijs voor stevige wandelaars. De GR 125, GR 126, de “Grande randonnée des abbayes trappistes” en de “grande traversée de la forêt du pays de Chimay” (traject nr. 3 Virelles – Hastière) passeren door Hastière. Nood aan een aangename en confortable tussenstop? Au Plaisir is er voor de pelgrims en de vlijtige stappers.

Brasserie caracole au plaisir maison d'hôtes ludique et insolite Hastière Dinant Namur Belgique Cluedo B&B

Kalender et agenda

De regio heeft heel wat in petto. Er is veel te beleven in Hastière en omgeving.

Het toeristenbureau organiseert prachtige begeleide wandelingen en fietstochten. Hastière organiseert regelmatig markten om de streekprodukten in de kijker te zetten, magische sfeeravonden, smulwandelingen en een merkwaardig vuurwerk.

Komende evenementen
feux d'artifices magie moments à deux premier samedi du mois de juillet au plaisir maison d'hôtes ludique et insolite Hastière Dinant Namur Belgique Cluedo B&B

Wat vinden onze gasten ervan ?

Explore539366 (Tripadvisor)

De 3 november 2023

Zeer aangenaam verblijf tijdens herfst in Au Plaisir in Hastière. Zeer gezellige b&b ,smaakvol ingericht, rustige slaapkamer. Lekker ontbijt. Gastvrouw Lily gaf alle nodige uitleg en kaarten voor wandelingen in de streek. Veel aandacht voor duurzaamheid en ecovriendelijk leven. We komen terug.

Stefan De Vos (Facebook – 2de review)

De 8 oktober 2023

Escape Experience #287 30 juli 2023 –Miss Rose Hébergement – Au Plaisir (Hastière-Par-Delà) – 2 à 3 uur De enigmatische Miss Rose U ontvangt een postkaart met een uitnodiging om in de kamer van Miss Rose te logeren. Uit nieuwsgierigheid ga je in op de uitnodiging, want de postkaart suggereert dat je eindelijk nieuws zal krijgen van iemand die al te lang verdwenen is… We logeren 2 dagen in B&B Au Plaisir en slapen in 2 verschillende kamers. Elk van die kamers heeft een eigen escaperoom gehalte. Een uniek concept! Dag 2 van ons logement in B&B Au Plaisir. Gisteren sliepen we in de “Mister Dorian Grey”-kamer. Vandaag is Miss Rose aan de beurt. Elk van die kamers heeft dus een eigen escaperoomspel binnen het thema van het gezelschapsspel Cluedo. Nooit eerder gezien. Je krijgt vanaf het moment dat je incheckt tot je uitcheckt de tijd om het raadsel van de kamer op te lossen. Hulp kan je dan weer vinden via een link, waarbij bij elke puzzel enkele tips staan. Zo kan je, als je vastloopt op een bepaald stuk, eenvoudig de tips over die puzzel raadplegen. Ook is Lily, onze gastvrouw, steeds bereikbaar om ons ter hulp te komen. Een uniek concept! Bij deze kamer waren we op voorhand al gewaarschuwd dat de gehele kamer nog niet beschikbaar zou zijn vanaf onze aankomst en we een gedeelte ervan moesten vrijspelen tijdens het spel. Voor het inchecken, gaan we eerst nog een lang rondje geocachen en in een restaurantje iets eten. Aangezien alles wat uitloopt, komen we redelijk laat weer toe in de B&B. En daar staat ons dan nog een hele escape te wachten… Bij het binnenkomen van de kamer liggen ook nu alle puzzelonderdelen netjes in de kamer verspreid, maar we merken al snel dat we – zoals op voorhand gezegd – geen toegang hebben tot de volledige kamer. We zullen dus gas moeten geven, willen we nog op een fatsoenlijk uur in ons bed liggen 🙂. Moest het toch te laat worden, kan de eigenaresse steeds deel 2 van de kamer vanop afstand ontgrendelen. Het verhaal van deze kamer wordt me sneller duidelijk als die bij Mister Grey. Het is duidelijk dat ze hier, behalve de escaperoomervaring graag aan storytelling doen. Leuke meerwaarde!! Ik ben fan van deze kamer!!! Ben je hier in de buurt, boek dan bij “Au Plaisir”, een uniek concept! Moeilijkheid: Gemiddeld Acteur: Nee Fear Factor: 0/10 Aantal spelers: 2-4 spelers Prijs: 70 € Duurtijd: “onbeperkt” Taal: Nederlands - Frans Inkleding: 9/10 Puzzels: 8/10 Beleving: 7,5/10

Stefan De Vos (Facebook)

De 8 oktober 2023

Escape Experience #286 29 juli 2023 – Mister Dorian Grey Hébergement – Au Plaisir (Hastière-Par-Delà) – 2 à 3 uur Ordinaire plagiator of miskend genie ? Dhr Vranckx, onze huurder, heeft al te lang zijn huur niet betaald. Deze kunstenaar betaalt ons met beeldhouwwerken en schilderijen, maar wat is hun echte waarde? We vrezen dat we te maken hebben met een oplichter van het laagste allooi. We hebben zijn talent voor kopiëren en plagiëren opgemerkt. Bedriegt hij ons? We willen het zeker weten. We doen een beroep op jou als kunstkenner. Kan je ons laten weten of hij te vertrouwen is? We logeren 2 dagen in B&B Au Plaisir en slapen in 2 verschillende kamers. Elk van die kamers heeft een eigen escaperoomspel binnen het thema van het gezelschapsspel Cluedo. Nooit eerder gezien. Je krijgt dus vanaf het moment dat je incheckt tot je uitcheckt de tijd om het raadsel van de kamer op te lossen. Hulp kan je dan weer vinden via een link, waarbij bij elke puzzel enkele tips staan. Zo kan je, als je vastloopt op een bepaald stuk, eenvoudig de tips over die puzzel raadplegen. Ook is Lily, onze gastvrouw, steeds bereikbaar om ons ter hulp te komen. Een uniek concept! Bij het binnenkomen van de kamer hebben ze alle puzzelonderdelen netjes in de kamer verspreid. Initieel hebben we wel wat last om alles juist te linken, want er ligt wel erg veel informatie in de kamer. Het duurt dan ook even voordat we een eerste puzzel kunnen oplossen. Het leuke aan dit concept is, dat je niet continue hoeft te puzzelen. Na een klein uurtje begeven we ons immers naar een lokaal restaurantje waar we, tijdens onze maaltijd, rustig alle voordien vergaarde info kunnen laten zakken. Om daarna weer aan de slag te gaan. Het verhaal van de kamer wordt stelselmatig duidelijk en vooral de info die de eigenaresse achteraf nog meegeeft, is echt leuk. Zo komt het verhaal wel wat meer tot leven. Ben je hier in de buurt, boek dan bij “Au Plaisir”, een uniek concept! Moeilijkheid: Gemiddeld Acteur: Nee Fear Factor: 0/10 Aantal spelers: 2-4 spelers Prijs: 70 € Duurtijd: “onbeperkt” Taal: Nederlands - Frans Inkleding: 9/10 Puzzels: 7/10 Beleving: 7/10

Annebel (Booking)

De 15 augustus 2023

Fantastisch verblijf, een aanrader. + : Het ontbijt was voortreffelijk. Super lekker. - : Niets

Seppe Covers (Google My Business)

De 20 augustus 2023

Zéér fijn verblijf! De gastvrouw is zeer betrokken met de gasten, echt een B&B met passie! Het ontbijt is supergoed verzorgd, meeste items op het menu zijn homemade! Enkel was er in onze kamer een klein probleempje met de afvoer, dit is tijdig besproken en hier hebben wij geen last van ervaren. Omwille van ons kort verblijf hebben we niet kunnen deelnemen aan de escaperoom of enigma kamer, maar dit leek ons echt een uniek thema. Nooit eerder gezien! Wij komen zeker nog eens terug om ten volste te kunnen genieten van uw verblijf en de streek waar wij (nog niet genoeg) van genoten hebben!

Margreet W (Tripadvisor)

De 24 mei 2023

Wat een warm welkom bij aankomst door Lily! In een prachtig opgeknapt monumentaal gebouw sliepen wij in een heerlijk bed in een bijzondere kamer. Met uitzicht op de tuin waar mijn vriendin de volgende ochtend haar yogamatje uitrolde om in het zonnetje haar oefeningen te doen. Heerlijk ontbijt, geen moeite was teveel, wij raden deze locatie ten zeerste aan!

hansvanbrandt (Tripadvisor)

De 8 juni 2023

Uitstekende, smaakvol ingerichte ruime kamer (suite) met fantastisch bed. Kraaknette B&B. Wij sliepen aan de straatkant, rustig en stil!!!!. Prima wifi-verbinding .Copieus ontbijt (o.b.v. keuze aanduiding vooraf) met voortreffelijk smakende huisgemaakte ingredi¨nten (yoghurt, een leger confituren,...) en kwaliteitsbeleg. Attente en discrete gastvrouw.. Leuke , intrigerende tuin. B&B mét ziel en met veel liefde, ook voor thuisgevoel, gerund. Aanrader, topper!

Jolien (Tripadvisor)

De 11 juli 2021

Super gezellige B&B! Hele warme welkom en we werden enorm verwend. Zeker voor herhaling vatbaar en al zeker als je de 4 kamers in groep huurt, dan speel je levensgrote cluedo... Dankzij hen leerden we Dinant en zijn bezienswaardigheden kennen.

Freddy (Tripadvisor)

De 16 mei 2021

Gezellig salon, zowel binnen als buiten. Onze elektrische fietsen konden in de tuin in een afzonderlijk en afgesloten tuinhuis. Mooie plek voor fietsroutes (langs de Maas richting Dinant en naar Maredsous via Ravel) en wandelingen (o.a. rond de Cascadelles). Gezellig eten in Les Sobiers (10km).

Winant Magis (GoogleMyBusiness)

De 10 mei 2018

Heel vriendelijke ontvangst, prachtige kamers en rustige omgeving. Een echte aanrader

Onze kwaliteitlabels spreken voor zich

Image 1

AU PLAISIR
1100 Vermeldt likes

Volg ons op de sociale media

Image 2
ESCAPE CRUISE

AU PLAISIR
220 Vermeldt likes

Volg ons op de sociale media