Typisch huis van de Maasvallei, atypische B&B

Ontsnap enkele dagen of een uurtje aan de dagelijkse sleur in de B&B Au Plaisir. Beleef er leuke momenten met z’n tweetjes, onder vrienden of met de familie. Een ideale B&B om zich te ontspannen, voor natuurwandelingen in de Maasvallei, dicht bij Dinant (Belgische Ardennen), en voor spelletjes, de specialiteit van gastvrouw Lily! Escape room, moordspelen, enigma’s.. Er even tussenuit met of zonder overnachting.

Boek je kamer hier

Laden in uitvoering ...

Kies je activiteit!

En spelen maar….Spelletjes, een beetje, veel, gepassioneerd of helemaal niet … De B&B heeft alles in huis om je een aangenaam verblijf te bezorgen. Met z’n tweetjes of in groep, een shortbreak of enkele uurtjes. Onze activiteitenkiezer helpt je bij je keuze.

 

Wat valt er allemaal te doen?
Jeu en groupe, activité en groupe jeu en famille jeu entre amis teambuildings murder party, ludique et insolite Hastière dinant, Namur

We spelen op alle verdiepingen!

Alles zet aan tot spelen… Je kan de hele B&B afhuren of 1 van de 4 gastenkamers. Spelen zul je. Je kan ook grasduinen in onze ludotheek, waar je kan kiezen uit meer dan 40 spelletjes. Ook wanneer je maar voor enkele uren komt voor een opwindend moordspel of een escape game (op de tweede verdieping). 

au plaisir maison d'hôtes ludique et insolite Hastière Dinant Namur Belgique Cluedo B&B

Een huis vol charme

Het gastenhuis van 1925, gebouwd in de lokale steen, heeft zijn authentiek en vriendelijk cachet behouden. Je waant je in een roman van Agatha Christie, met Miss Marple of Hercule Poirot. De koningin van de detectiveromans zou van deze plek hebben gehouden. Lily daagt u uit met haar onderzoeken en raadsels vol verrassende wendingen. Ontspan met een boek of een drankje op het terras pal op het zuiden, in de tuin, in de schaduwrijke boomgaard, in de geheime tuin of in het salon bij de open haard.

Langs hier voor een rondleiding
au plaisir maison d'hôtes ludique et insolite Hastière Dinant Namur Belgique Cluedo B&B

Friday, time to make memories!

Friday, time to make memories!

Onze gasten hebben het naar hun zin…

Uw gastvrouw Lily:
vindingrijk en gastvrij

Kom naar de prachtige Maasvallei en haar B&B. Ook een escape room wacht op je.

Lily werd in 2015 verliefd op de Maas en de streek rond Dinant. Nieuwsgierig van aard, kent ze de streek inmiddels op haar duimpje.

Ze houdt ervan haar gasten in de watten te leggen, hen te adviseren over de beste plekjes, een uitstekend ontbijt te serveren, hen te verrassen en hen aan het spelen te krijgen.Van de granola tot de escape room, alles is huisgemaakt. Met liefde. Met passie. 

Kom kennismaken
au plaisir maison d'hôtes ludique et insolite Hastière Dinant Namur Belgique Cluedo B&B

Laat het huisgemaakt ontbijt smaken ’s weekends en tijdens de vakanties

Een gastenverblijf runnen is een passie. Het is helaas niet mogelijk om ervan te leven. Doordeweeks heb ik nog een andere leuke baan.

Op weekdagen (buiten sommige schoolvakanties) serveer ik daarom geen ontbijt. Daarom bied ik je de optie ‘overnachten zonder ontbijt’ aan met of zonder spel. Op slechts 150 meter afstand is er een bakkerij (Kempinaire), geopend vanaf 07.00 uur. Je kan er een ontbijt te kopen of soms zelfs ter plaatse nuttigen. Ook in Heer is er een ambachtelijke bakkerij – de T’Heeroir -, geopend vanaf 06.30 uur. De SPAR in Hastière heeft ook een bakkerijafdeling.

In het weekend serveren we u om van 8.30 uur tot 9.30 uur een verrukkelijk ontbijt op maat, huisgemaakt (optioneel aan € 15/pp/nacht op voorhand aan te vragen). Bij mooi weer, kan het ontbijt geserveerd worden buiten op het zuidterras.
Zo’n uitgebreid, zelfgemaakt ontbijt met verse sapjes, smoothies, versgebakken broodjes en croissants neemt 1 uur de tijd om klaar te zijn. Vandaar dat we geen ontbijt serveren voor 8 u 30.

Petit déjeuner fait maison de produits naturelau plaisir maison d'hôtes ludique et insolite Hastière Dinant Namur Belgique Cluedo B&B

Cadeaubon AU PLAISIR: altijd welkom!

Geschenktip!

Zijn je vrienden of familieleden spelletjesliefhebbers ? Of verblijven ze graag op een originele plek? Schenk hun voor een speciale gelegenheid (verjaardag, Valentijn…) een of meer nachten in een van onze gastenkamers voor 2 personen, inclusief een Enigma of Escape Room. Laat ze de intrigerende wereld van onze themakamers ontdekken. Ze kunnen komen op een datum naar keuze (volgens beschikbaarheid) en het bedrag op de cadeaucheque aftrekken van de prijs van het verblijf. Verras hen of je partner en kom met z’n tweetjes!

Geef een verblijf cadeau: een plezier om te geven en te krijgen

Ik geef een kadobon
Bon cadeau général offrir un bon cadeau pour faire plaisir au plaisir maison d'hôtes ludique et insolite Hastière Dinant Namur Belgique Cluedo B&B

Snuif de sfeer op

Totaal ervaring

Een sfeer die een herenhuis waardig is. Enigma’s en raadsels op elke verdieping. Vermommingen en een ludotheek staan tot je beschikking. Dompel je onder in de retrosfeer van Cluedo.

Een uniek concept

Zoveel speelmogelijkheden op één plek! Je kan op je kamer spelen, zonder enige tijdsdruk. Groepen kunnen de hele B&B afhuren met een moordspel voor een bijzondere gelegenheid.

Een ongewone plek

Buitengewoon en speels, zoals nergens anders. Net als de verhalen en avonturen die je zal beleven. Een verrassende plek die je zin geeft om terug te komen en je vrienden en familie mee te brengen.

Wat vinden onze gasten ervan ?

Explore539366 (Tripadvisor)

De 3 november 2023

Zeer aangenaam verblijf tijdens herfst in Au Plaisir in Hastière. Zeer gezellige b&b ,smaakvol ingericht, rustige slaapkamer. Lekker ontbijt. Gastvrouw Lily gaf alle nodige uitleg en kaarten voor wandelingen in de streek. Veel aandacht voor duurzaamheid en ecovriendelijk leven. We komen terug.

Stefan De Vos (Facebook – 2de review)

De 8 oktober 2023

Escape Experience #287 30 juli 2023 –Miss Rose Hébergement – Au Plaisir (Hastière-Par-Delà) – 2 à 3 uur De enigmatische Miss Rose U ontvangt een postkaart met een uitnodiging om in de kamer van Miss Rose te logeren. Uit nieuwsgierigheid ga je in op de uitnodiging, want de postkaart suggereert dat je eindelijk nieuws zal krijgen van iemand die al te lang verdwenen is… We logeren 2 dagen in B&B Au Plaisir en slapen in 2 verschillende kamers. Elk van die kamers heeft een eigen escaperoom gehalte. Een uniek concept! Dag 2 van ons logement in B&B Au Plaisir. Gisteren sliepen we in de “Mister Dorian Grey”-kamer. Vandaag is Miss Rose aan de beurt. Elk van die kamers heeft dus een eigen escaperoomspel binnen het thema van het gezelschapsspel Cluedo. Nooit eerder gezien. Je krijgt vanaf het moment dat je incheckt tot je uitcheckt de tijd om het raadsel van de kamer op te lossen. Hulp kan je dan weer vinden via een link, waarbij bij elke puzzel enkele tips staan. Zo kan je, als je vastloopt op een bepaald stuk, eenvoudig de tips over die puzzel raadplegen. Ook is Lily, onze gastvrouw, steeds bereikbaar om ons ter hulp te komen. Een uniek concept! Bij deze kamer waren we op voorhand al gewaarschuwd dat de gehele kamer nog niet beschikbaar zou zijn vanaf onze aankomst en we een gedeelte ervan moesten vrijspelen tijdens het spel. Voor het inchecken, gaan we eerst nog een lang rondje geocachen en in een restaurantje iets eten. Aangezien alles wat uitloopt, komen we redelijk laat weer toe in de B&B. En daar staat ons dan nog een hele escape te wachten… Bij het binnenkomen van de kamer liggen ook nu alle puzzelonderdelen netjes in de kamer verspreid, maar we merken al snel dat we – zoals op voorhand gezegd – geen toegang hebben tot de volledige kamer. We zullen dus gas moeten geven, willen we nog op een fatsoenlijk uur in ons bed liggen 🙂. Moest het toch te laat worden, kan de eigenaresse steeds deel 2 van de kamer vanop afstand ontgrendelen. Het verhaal van deze kamer wordt me sneller duidelijk als die bij Mister Grey. Het is duidelijk dat ze hier, behalve de escaperoomervaring graag aan storytelling doen. Leuke meerwaarde!! Ik ben fan van deze kamer!!! Ben je hier in de buurt, boek dan bij “Au Plaisir”, een uniek concept! Moeilijkheid: Gemiddeld Acteur: Nee Fear Factor: 0/10 Aantal spelers: 2-4 spelers Prijs: 70 € Duurtijd: “onbeperkt” Taal: Nederlands - Frans Inkleding: 9/10 Puzzels: 8/10 Beleving: 7,5/10

Stefan De Vos (Facebook)

De 8 oktober 2023

Escape Experience #286 29 juli 2023 – Mister Dorian Grey Hébergement – Au Plaisir (Hastière-Par-Delà) – 2 à 3 uur Ordinaire plagiator of miskend genie ? Dhr Vranckx, onze huurder, heeft al te lang zijn huur niet betaald. Deze kunstenaar betaalt ons met beeldhouwwerken en schilderijen, maar wat is hun echte waarde? We vrezen dat we te maken hebben met een oplichter van het laagste allooi. We hebben zijn talent voor kopiëren en plagiëren opgemerkt. Bedriegt hij ons? We willen het zeker weten. We doen een beroep op jou als kunstkenner. Kan je ons laten weten of hij te vertrouwen is? We logeren 2 dagen in B&B Au Plaisir en slapen in 2 verschillende kamers. Elk van die kamers heeft een eigen escaperoomspel binnen het thema van het gezelschapsspel Cluedo. Nooit eerder gezien. Je krijgt dus vanaf het moment dat je incheckt tot je uitcheckt de tijd om het raadsel van de kamer op te lossen. Hulp kan je dan weer vinden via een link, waarbij bij elke puzzel enkele tips staan. Zo kan je, als je vastloopt op een bepaald stuk, eenvoudig de tips over die puzzel raadplegen. Ook is Lily, onze gastvrouw, steeds bereikbaar om ons ter hulp te komen. Een uniek concept! Bij het binnenkomen van de kamer hebben ze alle puzzelonderdelen netjes in de kamer verspreid. Initieel hebben we wel wat last om alles juist te linken, want er ligt wel erg veel informatie in de kamer. Het duurt dan ook even voordat we een eerste puzzel kunnen oplossen. Het leuke aan dit concept is, dat je niet continue hoeft te puzzelen. Na een klein uurtje begeven we ons immers naar een lokaal restaurantje waar we, tijdens onze maaltijd, rustig alle voordien vergaarde info kunnen laten zakken. Om daarna weer aan de slag te gaan. Het verhaal van de kamer wordt stelselmatig duidelijk en vooral de info die de eigenaresse achteraf nog meegeeft, is echt leuk. Zo komt het verhaal wel wat meer tot leven. Ben je hier in de buurt, boek dan bij “Au Plaisir”, een uniek concept! Moeilijkheid: Gemiddeld Acteur: Nee Fear Factor: 0/10 Aantal spelers: 2-4 spelers Prijs: 70 € Duurtijd: “onbeperkt” Taal: Nederlands - Frans Inkleding: 9/10 Puzzels: 7/10 Beleving: 7/10

Annebel (Booking)

De 15 augustus 2023

Fantastisch verblijf, een aanrader. + : Het ontbijt was voortreffelijk. Super lekker. - : Niets

Seppe Covers (Google My Business)

De 20 augustus 2023

Zéér fijn verblijf! De gastvrouw is zeer betrokken met de gasten, echt een B&B met passie! Het ontbijt is supergoed verzorgd, meeste items op het menu zijn homemade! Enkel was er in onze kamer een klein probleempje met de afvoer, dit is tijdig besproken en hier hebben wij geen last van ervaren. Omwille van ons kort verblijf hebben we niet kunnen deelnemen aan de escaperoom of enigma kamer, maar dit leek ons echt een uniek thema. Nooit eerder gezien! Wij komen zeker nog eens terug om ten volste te kunnen genieten van uw verblijf en de streek waar wij (nog niet genoeg) van genoten hebben!

Margreet W (Tripadvisor)

De 24 mei 2023

Wat een warm welkom bij aankomst door Lily! In een prachtig opgeknapt monumentaal gebouw sliepen wij in een heerlijk bed in een bijzondere kamer. Met uitzicht op de tuin waar mijn vriendin de volgende ochtend haar yogamatje uitrolde om in het zonnetje haar oefeningen te doen. Heerlijk ontbijt, geen moeite was teveel, wij raden deze locatie ten zeerste aan!

hansvanbrandt (Tripadvisor)

De 8 juni 2023

Uitstekende, smaakvol ingerichte ruime kamer (suite) met fantastisch bed. Kraaknette B&B. Wij sliepen aan de straatkant, rustig en stil!!!!. Prima wifi-verbinding .Copieus ontbijt (o.b.v. keuze aanduiding vooraf) met voortreffelijk smakende huisgemaakte ingredi¨nten (yoghurt, een leger confituren,...) en kwaliteitsbeleg. Attente en discrete gastvrouw.. Leuke , intrigerende tuin. B&B mét ziel en met veel liefde, ook voor thuisgevoel, gerund. Aanrader, topper!

Jolien (Tripadvisor)

De 11 juli 2021

Super gezellige B&B! Hele warme welkom en we werden enorm verwend. Zeker voor herhaling vatbaar en al zeker als je de 4 kamers in groep huurt, dan speel je levensgrote cluedo... Dankzij hen leerden we Dinant en zijn bezienswaardigheden kennen.

Freddy (Tripadvisor)

De 16 mei 2021

Gezellig salon, zowel binnen als buiten. Onze elektrische fietsen konden in de tuin in een afzonderlijk en afgesloten tuinhuis. Mooie plek voor fietsroutes (langs de Maas richting Dinant en naar Maredsous via Ravel) en wandelingen (o.a. rond de Cascadelles). Gezellig eten in Les Sobiers (10km).

Winant Magis (GoogleMyBusiness)

De 10 mei 2018

Heel vriendelijke ontvangst, prachtige kamers en rustige omgeving. Een echte aanrader

Onze kwaliteitlabels spreken voor zich

Image 1

AU PLAISIR
1100 Vermeldt likes

Volg ons op de sociale media

Image 2
ESCAPE CRUISE

AU PLAISIR
220 Vermeldt likes

Volg ons op de sociale media