Chambre à thème avec option Enigma jeu en chambre Cluedo géant Hastière Dinant
Dorian Grey pour vignette page d'accueil au plaisir maison d'hôtes ludique et insolite Hastière Dinant Namur Belgique Cluedo B&B

Mister Dorian Grey

GASTENKAMER IN ART DECO-STIJL

SPEL ENIGMA IN OPTIE

De kamer van Mister Grey is een toonbeeld van een klassevol en verfijnd design dat past bij deze dandy, een aficionado van moderne kunst. Sensualiteit wedijvert er met de elegantie van het modernisme. Maak kennis met Mondriaan, Rietveld, Wassily: allemaal vooraanstaande kunstenaars van het begin van de 20e eeuw. Logeer in de comfortabele tweepersoonskamer en ontrafel het mysterie (als je wil).

Laden in uitvoering ...

ELEGANTE EN CHIQUE KAMER

Droom zacht

Logeer in de themakamer van Mister Dorian Grey met eigen douche en toilet.

Het dekbed van het merk Lanado is voor 100% vervaardigd uit Belgische zuivere wol. Warm in de winter, koel in de zomer, ethisch en lokaal.

Vanaf 105,00 /nacht

Bekijk de beschikbaarheid

2-persoons- slaapkamer

Dubbel bed

Eigen douche

Eigen toilet

Huisgemaakt ontbijt

Wifi

Kleine kinderen niet toegelaten (tenzij de hele B&B wordt afgehuurd)

Dieren niet toegelaten

Faciliteiten van de kamer Grey

Gastenkamer Mister Grey

Boek hier de Dorian Grey kamer

Laden in uitvoering ...

ENIGMA ROOM: LOGEER BIJ MISTER GREY EN LOS ZIJN RAADSEL OP

Het Enigma-spel – geïnspireerd door escape rooms maar dan in een gastenkamer – is bedacht door Lily, de eigenares en game master. Je wordt ondergedompeld in het bijzondere universum van Mister Grey. Dit originele spel kent zijn gelijke niet en nodigt je uit om je eigen onderzoek in de kamer te voeren. Wie is de huurder van de kamer van Mister Grey eigenlijk? Wat is zijn geheim? Het enigma wacht op je in je kamer. Na de briefing die je voor of bij aankomst krijgt, speel je wanneer je maar wil. Geen tijdsdruk. 2 tot 3 uur spelen, eventueel onderbroken door pauzes.

chambre Dorian Grey chambre à thème énigme à résoudre à deux ludique, activité en couple Hastière dinant, Namur
Ik wil wel op de kamer spelen

Ordinaire plagiator of miskend genie?
Meneer Vranckx, onze huurder, heeft al te lang zijn huur niet betaald. Deze kunstenaar betaalt ons met beeldhouwwerken en tekeningen, maar wat is hun echte waarde? We vrezen dat we te maken hebben met een oplichter van het laagste allooi. We hebben zijn talent voor kopiëren en plagiëren opgemerkt. Bedriegt hij ons? We willen het zeker weten. We doen een beroep op jou als kunstkenner. Kan je ons laten weten of hij te vertrouwen is?

Origineel concept

2 personen

Geen chronometer, geen tijdsdruk

Enigma op de kamer (niet opgesloten)

Speurwerk

Aanwijzingen

Moeilijkheid
Thema art
Type spel Niet-lineair (minder blokkerend)
Duur 2 tot 3 uur (zonder pauzes)
Prijs 70,00 /spel

GOED PLAN

2-PERSOONSKAMER

Betaal € 10 per nacht minder als je 2 of meer opeenvolgende nachten bij ons verblijft. We raden je sowieso aan om langer te blijven dan 2 nachten, anders heb je niet genoeg tijd om Hastière helemaal te verkennen. Werp een blik op onze agenda en ontdek wat er allemaal te doen en te bezoeken valt in onze regio.

Hier met die korting

ONTDEK ONZE B&B IN HASTIÈRE

Hoe kan je niet vallen voor de ouderwetse charme van dit huis? Gebouwd met stenen uit de streek, gelegen op een steenworp van de Maas en Dinant, in de Belgische Ardennen?
De ongewone locatie straalt rust en levensvreugde uit. Het huis dateert van 1925 en is een typisch voorbeeld van de Maasstijl. Het gastenverblijf is speels, ongewoon en atypisch.

De hele B&B zet aan tot spel en ontspanning. Gastvrouw Lily ontvangt je graag in het salon van die tijd of op het terras van de bloemrijke tuin op het zuiden. Als ware gepassioneerde speelvogel heeft ze meer dan 150 spellen voor je liggen. Ze maakt het uitgebreide ontbijt ook helemaal zelf en zit vol tips voor wandel- en fietsroutes (of andere activiteiten).

Ik ontdek de B&B
au plaisir maison d'hôtes ludique et insolite Hastière Dinant Namur Belgique Cluedo B&B

NOG MEER PLEZIER MET DE ESCAPE CRUISE

Bedacht en geregisseerd door gastvrouw Lily, een rasechte speelvogel. Verwacht je aan een meeslepende activiteit die gebaseerd is op een waargebeurd verhaal. Kom Nellie Bly ter hulp.
SOS. Cruiseschip Belgenland. De beroemde Amerikaanse journaliste Nellie Bly zit opgesloten in haar kajuit, zogenaamd in quarantaine! Wat zou ze ontdekt hebben?
Help haar de publieke opinie te alarmeren. Daar heb je maar 60 minuten voor. Daarna kiest het schip het ruime sop en is het te laat.

Dat wil ik wel spelen
escape game, escape room, escape cruise

GEEF EEN CADEAUBON VOOR EEN ORIGINEEL VERBLIJF

Cadeau-idee voor een verjaardag of onder de kerstboom!
Zijn je vrienden of familieleden tuk op spelletjes? Of verblijven ze graag op een originele plek? Schenk hun voor een speciale gelegenheid (verjaardag, Valentijn…) een of meer nachten in een van onze gastenkamers voor 2 personen, inclusief een Enigma of Escape Room. Laat ze de intrigerende wereld van onze themakamers ontdekken.
Ze kunnen komen op een datum naar keuze (volgens beschikbaarheid) en het bedrag op de cadeaucheque aftrekken van de prijs van het verblijf. Verras je partner en kom met z’n tweetjes! Geef een verblijf cadeau: een plezier om te geven en te krijgen.

Ik geef een cadeaubon
Bon cadeau général offrir un bon cadeau pour faire plaisir au plaisir maison d'hôtes ludique et insolite Hastière Dinant Namur Belgique Cluedo B&B

Wat vinden onze gasten ervan ?

Explore539366 (Tripadvisor)

De 3 november 2023

Zeer aangenaam verblijf tijdens herfst in Au Plaisir in Hastière. Zeer gezellige b&b ,smaakvol ingericht, rustige slaapkamer. Lekker ontbijt. Gastvrouw Lily gaf alle nodige uitleg en kaarten voor wandelingen in de streek. Veel aandacht voor duurzaamheid en ecovriendelijk leven. We komen terug.

Stefan De Vos (Facebook – 2de review)

De 8 oktober 2023

Escape Experience #287 30 juli 2023 –Miss Rose Hébergement – Au Plaisir (Hastière-Par-Delà) – 2 à 3 uur De enigmatische Miss Rose U ontvangt een postkaart met een uitnodiging om in de kamer van Miss Rose te logeren. Uit nieuwsgierigheid ga je in op de uitnodiging, want de postkaart suggereert dat je eindelijk nieuws zal krijgen van iemand die al te lang verdwenen is… We logeren 2 dagen in B&B Au Plaisir en slapen in 2 verschillende kamers. Elk van die kamers heeft een eigen escaperoom gehalte. Een uniek concept! Dag 2 van ons logement in B&B Au Plaisir. Gisteren sliepen we in de “Mister Dorian Grey”-kamer. Vandaag is Miss Rose aan de beurt. Elk van die kamers heeft dus een eigen escaperoomspel binnen het thema van het gezelschapsspel Cluedo. Nooit eerder gezien. Je krijgt vanaf het moment dat je incheckt tot je uitcheckt de tijd om het raadsel van de kamer op te lossen. Hulp kan je dan weer vinden via een link, waarbij bij elke puzzel enkele tips staan. Zo kan je, als je vastloopt op een bepaald stuk, eenvoudig de tips over die puzzel raadplegen. Ook is Lily, onze gastvrouw, steeds bereikbaar om ons ter hulp te komen. Een uniek concept! Bij deze kamer waren we op voorhand al gewaarschuwd dat de gehele kamer nog niet beschikbaar zou zijn vanaf onze aankomst en we een gedeelte ervan moesten vrijspelen tijdens het spel. Voor het inchecken, gaan we eerst nog een lang rondje geocachen en in een restaurantje iets eten. Aangezien alles wat uitloopt, komen we redelijk laat weer toe in de B&B. En daar staat ons dan nog een hele escape te wachten… Bij het binnenkomen van de kamer liggen ook nu alle puzzelonderdelen netjes in de kamer verspreid, maar we merken al snel dat we – zoals op voorhand gezegd – geen toegang hebben tot de volledige kamer. We zullen dus gas moeten geven, willen we nog op een fatsoenlijk uur in ons bed liggen 🙂. Moest het toch te laat worden, kan de eigenaresse steeds deel 2 van de kamer vanop afstand ontgrendelen. Het verhaal van deze kamer wordt me sneller duidelijk als die bij Mister Grey. Het is duidelijk dat ze hier, behalve de escaperoomervaring graag aan storytelling doen. Leuke meerwaarde!! Ik ben fan van deze kamer!!! Ben je hier in de buurt, boek dan bij “Au Plaisir”, een uniek concept! Moeilijkheid: Gemiddeld Acteur: Nee Fear Factor: 0/10 Aantal spelers: 2-4 spelers Prijs: 70 € Duurtijd: “onbeperkt” Taal: Nederlands - Frans Inkleding: 9/10 Puzzels: 8/10 Beleving: 7,5/10

Stefan De Vos (Facebook)

De 8 oktober 2023

Escape Experience #286 29 juli 2023 – Mister Dorian Grey Hébergement – Au Plaisir (Hastière-Par-Delà) – 2 à 3 uur Ordinaire plagiator of miskend genie ? Dhr Vranckx, onze huurder, heeft al te lang zijn huur niet betaald. Deze kunstenaar betaalt ons met beeldhouwwerken en schilderijen, maar wat is hun echte waarde? We vrezen dat we te maken hebben met een oplichter van het laagste allooi. We hebben zijn talent voor kopiëren en plagiëren opgemerkt. Bedriegt hij ons? We willen het zeker weten. We doen een beroep op jou als kunstkenner. Kan je ons laten weten of hij te vertrouwen is? We logeren 2 dagen in B&B Au Plaisir en slapen in 2 verschillende kamers. Elk van die kamers heeft een eigen escaperoomspel binnen het thema van het gezelschapsspel Cluedo. Nooit eerder gezien. Je krijgt dus vanaf het moment dat je incheckt tot je uitcheckt de tijd om het raadsel van de kamer op te lossen. Hulp kan je dan weer vinden via een link, waarbij bij elke puzzel enkele tips staan. Zo kan je, als je vastloopt op een bepaald stuk, eenvoudig de tips over die puzzel raadplegen. Ook is Lily, onze gastvrouw, steeds bereikbaar om ons ter hulp te komen. Een uniek concept! Bij het binnenkomen van de kamer hebben ze alle puzzelonderdelen netjes in de kamer verspreid. Initieel hebben we wel wat last om alles juist te linken, want er ligt wel erg veel informatie in de kamer. Het duurt dan ook even voordat we een eerste puzzel kunnen oplossen. Het leuke aan dit concept is, dat je niet continue hoeft te puzzelen. Na een klein uurtje begeven we ons immers naar een lokaal restaurantje waar we, tijdens onze maaltijd, rustig alle voordien vergaarde info kunnen laten zakken. Om daarna weer aan de slag te gaan. Het verhaal van de kamer wordt stelselmatig duidelijk en vooral de info die de eigenaresse achteraf nog meegeeft, is echt leuk. Zo komt het verhaal wel wat meer tot leven. Ben je hier in de buurt, boek dan bij “Au Plaisir”, een uniek concept! Moeilijkheid: Gemiddeld Acteur: Nee Fear Factor: 0/10 Aantal spelers: 2-4 spelers Prijs: 70 € Duurtijd: “onbeperkt” Taal: Nederlands - Frans Inkleding: 9/10 Puzzels: 7/10 Beleving: 7/10

Annebel (Booking)

De 15 augustus 2023

Fantastisch verblijf, een aanrader. + : Het ontbijt was voortreffelijk. Super lekker. - : Niets

Seppe Covers (Google My Business)

De 20 augustus 2023

Zéér fijn verblijf! De gastvrouw is zeer betrokken met de gasten, echt een B&B met passie! Het ontbijt is supergoed verzorgd, meeste items op het menu zijn homemade! Enkel was er in onze kamer een klein probleempje met de afvoer, dit is tijdig besproken en hier hebben wij geen last van ervaren. Omwille van ons kort verblijf hebben we niet kunnen deelnemen aan de escaperoom of enigma kamer, maar dit leek ons echt een uniek thema. Nooit eerder gezien! Wij komen zeker nog eens terug om ten volste te kunnen genieten van uw verblijf en de streek waar wij (nog niet genoeg) van genoten hebben!

Margreet W (Tripadvisor)

De 24 mei 2023

Wat een warm welkom bij aankomst door Lily! In een prachtig opgeknapt monumentaal gebouw sliepen wij in een heerlijk bed in een bijzondere kamer. Met uitzicht op de tuin waar mijn vriendin de volgende ochtend haar yogamatje uitrolde om in het zonnetje haar oefeningen te doen. Heerlijk ontbijt, geen moeite was teveel, wij raden deze locatie ten zeerste aan!

hansvanbrandt (Tripadvisor)

De 8 juni 2023

Uitstekende, smaakvol ingerichte ruime kamer (suite) met fantastisch bed. Kraaknette B&B. Wij sliepen aan de straatkant, rustig en stil!!!!. Prima wifi-verbinding .Copieus ontbijt (o.b.v. keuze aanduiding vooraf) met voortreffelijk smakende huisgemaakte ingredi¨nten (yoghurt, een leger confituren,...) en kwaliteitsbeleg. Attente en discrete gastvrouw.. Leuke , intrigerende tuin. B&B mét ziel en met veel liefde, ook voor thuisgevoel, gerund. Aanrader, topper!

Jolien (Tripadvisor)

De 11 juli 2021

Super gezellige B&B! Hele warme welkom en we werden enorm verwend. Zeker voor herhaling vatbaar en al zeker als je de 4 kamers in groep huurt, dan speel je levensgrote cluedo... Dankzij hen leerden we Dinant en zijn bezienswaardigheden kennen.

Freddy (Tripadvisor)

De 16 mei 2021

Gezellig salon, zowel binnen als buiten. Onze elektrische fietsen konden in de tuin in een afzonderlijk en afgesloten tuinhuis. Mooie plek voor fietsroutes (langs de Maas richting Dinant en naar Maredsous via Ravel) en wandelingen (o.a. rond de Cascadelles). Gezellig eten in Les Sobiers (10km).

Winant Magis (GoogleMyBusiness)

De 10 mei 2018

Heel vriendelijke ontvangst, prachtige kamers en rustige omgeving. Een echte aanrader

Onze kwaliteitlabels spreken voor zich

Image 1

AU PLAISIR
1100 Vermeldt likes

Volg ons op de sociale media

Image 2
ESCAPE CRUISE

AU PLAISIR
220 Vermeldt likes

Volg ons op de sociale media