escape game, escape room, escape cruise

Activiteiten voor koppels en duo’s

Au Plaisir heeft zijn naam niet gestolen. Kom met je geliefde of beste vriend of vriendin.
Beleef een al dan niet romantischactief en ludiek moment bij ons! 
Escape room, Enigma room (een escape room waar je ook kan slapen), privé secret garden… wat zint je hartje?

Onze Enigma Rooms

Nieuw: vanaf 15 juli 2023

Onze thema-gastenkamers in speelmodus (optioneel)

Enigma, half escape room en half levensgroot detectivespel, dompelt je onder in het bijzondere universum van een van de Cluedo-personages. Dit originele concept kent zijn gelijke niet. Je vindt het nergens anders.

Het enigma wacht op je in je kamer. Slaap en speel op je kamer. Na de briefing die je voor of bij aankomst krijgt, speel je wanneer je maar wil. Geen tijdsdruk. 100% plezier. 2 tot 3 uur spelen, eventueel onderbroken door pauzes. Uiteraard geen camera’s op de kamer, maar wel tips die beschikbaar zijn via web voor een vlot spel.

Elke kamer heeft een verschillend verhaal en moelijkheidsgraad. Reden genoeg om terug te komen wat later op het jaar. Elk seizoen heeft wat te bieden.

Ik speel graag op mijn kamer
chambre colonel mustard chambre à thème énigme à résoudre à deux ludique, activité en couple Hastière dinant, Namur

Snap jij waarom een escape room niet echt een kamer is ? Bij ons zijn onze slaapkamers ook escape rooms. Slaap en speel! Ontsnap en ontspan!

Snap jij waarom een escape room niet echt een kamer is ? Bij ons zijn onze slaapkamers ook escape rooms. Slaap en speel! Ontsnap en ontspan!

Escape Room : op cruise met de befaamde journaliste Nellie Bly

Stap in de jaren twintig en ga samen met de beroemde Amerikaanse onderzoeksjournaliste aan boord van een luxeschip. Ontdek waarom ze opgesloten zit in haar kajuit, naar verluidt in quarantaine. Help haar ontsnappen voordat het schip 60 minuten later de haven verlaat.

De Escape Cruise is creëerd, bedacht en gerealiseerd door de eigenaar, die zelf spelfanaat is : een ludieke activiteit én unieke ervaring om nooit te vergeten.

  • Uitzonderlijk verzorgd decor met tijdsgebonden objecten
  • Narratief kader gebaseerd op echte feiten en personages die hebben bestaan
  • Raadsels zonder anachronismes
  • Een niet-lineair spel
  • Real-time opvolging door een game master die jou met extra aanwijzingen helpt om op het juiste spoor te geraken
Ik ontsnap
escape cruise entre amis, en famille, en couple, en groupe activité à faire à 4 escape room escape game au plaisir maison d'hôtes ludique et insolite Hastière Dinant Namur Belgique Cluedo B&B

GOED PLAN

Speciaal aanbod

Geniet van -5 €/kamer op de Escape Cruise, als je in één van onze thema-slaapkamers verblijft in onze Cluedo©-B&B. En ook nog -10 €/kamer als je minstens 2 overnachtingen voorziet. Geniet van beide voordelen samen !

Dat laat ik niet aan mij voorbijgaan!

Secret garden

Wat is er romantischer dan met z’n tweetjes samen in de schitterende geheime tuin te vertoeven? Per avond kan maar één paar geliefden exclusief genieten van ons intieme terras in het groen, omringd door prachtige klimplanten, in de schaduw en overdekt. Verras je hartendief en beleef een romantisch moment met champagne, muziek, knusse sfeerverlichting, een romantisch decor en een vuurkorf. Reserveer snel! 

40 euro/paar 
Natuurlijk moet het aangenaam zijn om buiten te kunnen zitten. Is het weer niet ideaal ? Bij grillig weer de fles ‘Plaisir’ op de kamer degusteren.

Ik boek een romantische avond
extérieur jardin fleuris secret garden jardin secret couple champagne maison d'hôtes ludique et insolite Hastière Dinant Namur Belgique Cluedo B&B

Tarieven

Enigma Room

70 €/kamer

Escape Cruise

70 €/duo

Secret Garden & champagne

40 €/duo

Veel plezier!

Fijn verblijf!

Vergelijkende tabel Enigma en Escape: voor elk wat wils

ESCAPE ENIGMA
Duurtijd 1 u + 30 min (de)briefing & foto 2 à 3 uren, wanneer u wenst met pauses tussen de check-in & check-out
Chrono Ja – 60 min Neen
Game master kijkt toe Ja Neen
Aanwijzingen Ja Ja
Camera Ja Neen
Versies Escape Cruise 1 spel/kamer, verschillende speelniveaus
Decor Luxekajuit 1929 Thema-gastenkamer (4)
ESCAPE ENIGMA
Talen NL, FR, EN NL,FR
Aantal spelers 2 tot 5 2
Zoekwerk Ja Ja
Enigmas en denkwerk Ja Ja
Levensgroot spel Ja Ja
Verblijf Au Plaisir Neen, niet noodzakelijk Ja, slaapkamer in spelmodus
Prijs 20 à 35 €/pers 70 € + overnachting

Au Plaisir, een plezier om hier te spelen en te verblijven

Kies je activiteit!

En spelen maar….Spelletjes, een beetje, veel, gepassioneerd of helemaal niet … De B&B heeft alles in huis om je een aangenaam verblijf te bezorgen. Met z’n tweetjes of in groep, een shortbreak of enkele uurtjes. Onze activiteitenkiezer helpt je bij je keuze.

 

Wat valt er allemaal te doen?
Jeu en groupe, activité en groupe jeu en famille jeu entre amis teambuildings murder party, ludique et insolite Hastière dinant, Namur

GEEF EEN CADEAUBON VOOR EEN ORIGINEEL VERBLIJF

Is je geliefde binnenkort jarig? Wil je je papa verrassen voor Vaderdag? Je moeder vieren op Moederdag? Een origineel kerstcadeau? Of je partner voor Valentijnsdag tonen hoeveel je van hem of haar houdt?

Met onze cadeaubon kan je het bedrag van je keuze geven. De geluksvogel kan het bedrag aftrekken van de prijs van een verblijf of een activiteit bij ons. Je kan op ons rekenen om hem of haar te verwennen!

Een cadeaubon online bestellen is makkelijk. En als je het ons netjes vraagt, kunnen we je zelfs een leuke cadeaukaart per post toesturen. Geef toe, een geweldige manier om samen de gelukkige ontvanger van je cadeaubon te verrassen.

Ik geef een cadeaubon
Bon cadeau général offrir un bon cadeau pour faire plaisir au plaisir maison d'hôtes ludique et insolite Hastière Dinant Namur Belgique Cluedo B&B

Wat vinden onze gasten ervan ?

Explore539366 (Tripadvisor)

De 3 november 2023

Zeer aangenaam verblijf tijdens herfst in Au Plaisir in Hastière. Zeer gezellige b&b ,smaakvol ingericht, rustige slaapkamer. Lekker ontbijt. Gastvrouw Lily gaf alle nodige uitleg en kaarten voor wandelingen in de streek. Veel aandacht voor duurzaamheid en ecovriendelijk leven. We komen terug.

Stefan De Vos (Facebook – 2de review)

De 8 oktober 2023

Escape Experience #287 30 juli 2023 –Miss Rose Hébergement – Au Plaisir (Hastière-Par-Delà) – 2 à 3 uur De enigmatische Miss Rose U ontvangt een postkaart met een uitnodiging om in de kamer van Miss Rose te logeren. Uit nieuwsgierigheid ga je in op de uitnodiging, want de postkaart suggereert dat je eindelijk nieuws zal krijgen van iemand die al te lang verdwenen is… We logeren 2 dagen in B&B Au Plaisir en slapen in 2 verschillende kamers. Elk van die kamers heeft een eigen escaperoom gehalte. Een uniek concept! Dag 2 van ons logement in B&B Au Plaisir. Gisteren sliepen we in de “Mister Dorian Grey”-kamer. Vandaag is Miss Rose aan de beurt. Elk van die kamers heeft dus een eigen escaperoomspel binnen het thema van het gezelschapsspel Cluedo. Nooit eerder gezien. Je krijgt vanaf het moment dat je incheckt tot je uitcheckt de tijd om het raadsel van de kamer op te lossen. Hulp kan je dan weer vinden via een link, waarbij bij elke puzzel enkele tips staan. Zo kan je, als je vastloopt op een bepaald stuk, eenvoudig de tips over die puzzel raadplegen. Ook is Lily, onze gastvrouw, steeds bereikbaar om ons ter hulp te komen. Een uniek concept! Bij deze kamer waren we op voorhand al gewaarschuwd dat de gehele kamer nog niet beschikbaar zou zijn vanaf onze aankomst en we een gedeelte ervan moesten vrijspelen tijdens het spel. Voor het inchecken, gaan we eerst nog een lang rondje geocachen en in een restaurantje iets eten. Aangezien alles wat uitloopt, komen we redelijk laat weer toe in de B&B. En daar staat ons dan nog een hele escape te wachten… Bij het binnenkomen van de kamer liggen ook nu alle puzzelonderdelen netjes in de kamer verspreid, maar we merken al snel dat we – zoals op voorhand gezegd – geen toegang hebben tot de volledige kamer. We zullen dus gas moeten geven, willen we nog op een fatsoenlijk uur in ons bed liggen 🙂. Moest het toch te laat worden, kan de eigenaresse steeds deel 2 van de kamer vanop afstand ontgrendelen. Het verhaal van deze kamer wordt me sneller duidelijk als die bij Mister Grey. Het is duidelijk dat ze hier, behalve de escaperoomervaring graag aan storytelling doen. Leuke meerwaarde!! Ik ben fan van deze kamer!!! Ben je hier in de buurt, boek dan bij “Au Plaisir”, een uniek concept! Moeilijkheid: Gemiddeld Acteur: Nee Fear Factor: 0/10 Aantal spelers: 2-4 spelers Prijs: 70 € Duurtijd: “onbeperkt” Taal: Nederlands - Frans Inkleding: 9/10 Puzzels: 8/10 Beleving: 7,5/10

Stefan De Vos (Facebook)

De 8 oktober 2023

Escape Experience #286 29 juli 2023 – Mister Dorian Grey Hébergement – Au Plaisir (Hastière-Par-Delà) – 2 à 3 uur Ordinaire plagiator of miskend genie ? Dhr Vranckx, onze huurder, heeft al te lang zijn huur niet betaald. Deze kunstenaar betaalt ons met beeldhouwwerken en schilderijen, maar wat is hun echte waarde? We vrezen dat we te maken hebben met een oplichter van het laagste allooi. We hebben zijn talent voor kopiëren en plagiëren opgemerkt. Bedriegt hij ons? We willen het zeker weten. We doen een beroep op jou als kunstkenner. Kan je ons laten weten of hij te vertrouwen is? We logeren 2 dagen in B&B Au Plaisir en slapen in 2 verschillende kamers. Elk van die kamers heeft een eigen escaperoomspel binnen het thema van het gezelschapsspel Cluedo. Nooit eerder gezien. Je krijgt dus vanaf het moment dat je incheckt tot je uitcheckt de tijd om het raadsel van de kamer op te lossen. Hulp kan je dan weer vinden via een link, waarbij bij elke puzzel enkele tips staan. Zo kan je, als je vastloopt op een bepaald stuk, eenvoudig de tips over die puzzel raadplegen. Ook is Lily, onze gastvrouw, steeds bereikbaar om ons ter hulp te komen. Een uniek concept! Bij het binnenkomen van de kamer hebben ze alle puzzelonderdelen netjes in de kamer verspreid. Initieel hebben we wel wat last om alles juist te linken, want er ligt wel erg veel informatie in de kamer. Het duurt dan ook even voordat we een eerste puzzel kunnen oplossen. Het leuke aan dit concept is, dat je niet continue hoeft te puzzelen. Na een klein uurtje begeven we ons immers naar een lokaal restaurantje waar we, tijdens onze maaltijd, rustig alle voordien vergaarde info kunnen laten zakken. Om daarna weer aan de slag te gaan. Het verhaal van de kamer wordt stelselmatig duidelijk en vooral de info die de eigenaresse achteraf nog meegeeft, is echt leuk. Zo komt het verhaal wel wat meer tot leven. Ben je hier in de buurt, boek dan bij “Au Plaisir”, een uniek concept! Moeilijkheid: Gemiddeld Acteur: Nee Fear Factor: 0/10 Aantal spelers: 2-4 spelers Prijs: 70 € Duurtijd: “onbeperkt” Taal: Nederlands - Frans Inkleding: 9/10 Puzzels: 7/10 Beleving: 7/10

Annebel (Booking)

De 15 augustus 2023

Fantastisch verblijf, een aanrader. + : Het ontbijt was voortreffelijk. Super lekker. - : Niets

Seppe Covers (Google My Business)

De 20 augustus 2023

Zéér fijn verblijf! De gastvrouw is zeer betrokken met de gasten, echt een B&B met passie! Het ontbijt is supergoed verzorgd, meeste items op het menu zijn homemade! Enkel was er in onze kamer een klein probleempje met de afvoer, dit is tijdig besproken en hier hebben wij geen last van ervaren. Omwille van ons kort verblijf hebben we niet kunnen deelnemen aan de escaperoom of enigma kamer, maar dit leek ons echt een uniek thema. Nooit eerder gezien! Wij komen zeker nog eens terug om ten volste te kunnen genieten van uw verblijf en de streek waar wij (nog niet genoeg) van genoten hebben!

Margreet W (Tripadvisor)

De 24 mei 2023

Wat een warm welkom bij aankomst door Lily! In een prachtig opgeknapt monumentaal gebouw sliepen wij in een heerlijk bed in een bijzondere kamer. Met uitzicht op de tuin waar mijn vriendin de volgende ochtend haar yogamatje uitrolde om in het zonnetje haar oefeningen te doen. Heerlijk ontbijt, geen moeite was teveel, wij raden deze locatie ten zeerste aan!

hansvanbrandt (Tripadvisor)

De 8 juni 2023

Uitstekende, smaakvol ingerichte ruime kamer (suite) met fantastisch bed. Kraaknette B&B. Wij sliepen aan de straatkant, rustig en stil!!!!. Prima wifi-verbinding .Copieus ontbijt (o.b.v. keuze aanduiding vooraf) met voortreffelijk smakende huisgemaakte ingredi¨nten (yoghurt, een leger confituren,...) en kwaliteitsbeleg. Attente en discrete gastvrouw.. Leuke , intrigerende tuin. B&B mét ziel en met veel liefde, ook voor thuisgevoel, gerund. Aanrader, topper!

Jolien (Tripadvisor)

De 11 juli 2021

Super gezellige B&B! Hele warme welkom en we werden enorm verwend. Zeker voor herhaling vatbaar en al zeker als je de 4 kamers in groep huurt, dan speel je levensgrote cluedo... Dankzij hen leerden we Dinant en zijn bezienswaardigheden kennen.

Freddy (Tripadvisor)

De 16 mei 2021

Gezellig salon, zowel binnen als buiten. Onze elektrische fietsen konden in de tuin in een afzonderlijk en afgesloten tuinhuis. Mooie plek voor fietsroutes (langs de Maas richting Dinant en naar Maredsous via Ravel) en wandelingen (o.a. rond de Cascadelles). Gezellig eten in Les Sobiers (10km).

Winant Magis (GoogleMyBusiness)

De 10 mei 2018

Heel vriendelijke ontvangst, prachtige kamers en rustige omgeving. Een echte aanrader

Onze kwaliteitlabels spreken voor zich

Image 1

AU PLAISIR
1100 Vermeldt likes

Volg ons op de sociale media

Image 2
ESCAPE CRUISE

AU PLAISIR
220 Vermeldt likes

Volg ons op de sociale media