escape cruise entre amis, en famille, en couple, en groupe activité à faire à 4 escape room escape game au plaisir maison d'hôtes ludique et insolite Hastière Dinant Namur Belgique Cluedo B&B

Escape Cruise

Neem een duik in de wondere wereld van Nellie Bly

Stap in de jaren twintig en ga samen met de beroemde Amerikaanse journaliste aan boord van de Belgenland, een luxeschip. Ontdek waarom ze opgesloten zit in haar kajuit, naar verluidt in quarantaine. Welk schandaal heeft ze ontdekt? Help haar ontsnappen voordat het schip 60 minuten later de haven verlaat.

Laden in uitvoering ...

Zet alles op het spel om het schandaal te doen losbarsten

Ons verhaal is gebaseerd op 3 waargebeurde feiten, met een authentiek decor, en voorwerpen van toe, die u onderdompelen in de jaren 1920. U zal trouwens moeten redeneren zoals in 1929… 

Onze escape game is uniek en is niet lineair. Ze is volledig bedacht en ontwerpen door de game master – jullie gastvrouw – zelf scenariste en spelfanaat.

De game master volgt jullie spel in real time en is daar om – indien nodig – her en der een tip te geven, zodat het spel spannend blijft.

au plaisir maison d'hôtes ludique et insolite Hastière Dinant Namur Belgique Cluedo B&B

Hoe spelen?

Je bent als team opgesloten in een kamer en je hebt maar zestig minuten om raadsels op te lossen om samen te ontsnappen! Elk Escape Game is uniek, met een verhaal, raadsels en een specifiek decor. De moeilijkheidsgraad varieert. Bij ons, past de game master zich aan. Beginnelingen als experten komen aan hun trekken. Het is een vrij moeilijke en challenging escape room omdat het spel niet lineair is. Voordeel is : je bent nooit geblokkeert. Je kan even met iets anders bezig zijn als je niet meteen door hebt hoe je iets moet oplossen en jullie kunnen met verchillende enigma’s bezig zijn tegelijkertijd.

Je zoekt in de kamer naar aanwijzingen die je helpen begrijpen waarom je er bent en hoe je eruit geraakt. Je zult logica, wederzijdse hulp, doorzettingsvermogen en organisatie moeten tonen (om je speurtocht te verdelen en de raadsels op te lossen). Een van de sleutels is de communicatie in het team! Het is bijzonder leuk en een tikkeltje stresserend, want je wordt helemaal meegesleept in het spel en je speelt tegen de klok!

De spelmeester houdt een oogje in het zeil

De game master past zich aan je aan en helpt je als je het moeilijk hebt, voor een aangenaam, spannend en adembenemend spel.

Let’s play! Je tijd gaat nu in! Nellie rekent op jullie!

escape cruise entre amis, en famille, en couple, en groupe activité à faire à 4 escape room escape game au plaisir maison d'hôtes ludique et insolite Hastière Dinant Namur Belgique Cluedo B&B

Kenmerken van de Escape Cruise

Van 2 tot 5 spelers

Vanaf 8 jaar

60 minuten

Speurwerk

Enigma’s

Aanwijzingen

Moeilijkheid
Thema Cruiseschip 1929

Hoe speel je?

  • Boek jouw ontsnappingsspel online
  • Kom 15 minuten voor het spel aan
  • Na een briefing van 15 minuten, 60 minuten lang spelen en brainstormen met de familie of vrienden
  • Vind de aanwijzingen en los de raadsels op
  • Ontsnap op tijd en vier samen de overwinning

Niet geschikt voor personen met beperkte mobiliteit (2de verdieping zonder lift) en pacemakers dragers

Ik boek mijn escape
escape game escape room escape cruise au plaisir maison d'hôtes ludique et insolite Hastière Dinant Namur Belgique Cluedo B&B

Breek het record!

Gratis fles bubbels voor de groep die het record breekt!

Ontvang onze PRAKTISCHE FICHE met de raadgevingen van topspelers

Verhoog jouw kansen om op tijd uit de Escape Room te ontsnappen!

Hier, de 10 tips
escape cruise entre amis, en famille, en couple, en groupe activité à faire à 4 escape room escape game au plaisir maison d'hôtes ludique et insolite Hastière Dinant Namur Belgique Cluedo B&B

Tarieven

2 spelers

35 €/spelers

3 spelers

26,66 €/spelers

4 spelers

22,5 €/spelers

5 spelers

20 €/spelers

GOED PLAN

Speciaal aanbod

-5 €/pp als je bij ons logeert.

Ik reserveer

Onze pientere spelers

Boek hier je Escape Cruise.

Laden in uitvoering ...

Ook reuzefijn…

onze murders parties

Voor groepen die onze 4 kamers (de gastenkamers, de themaslaapkamers, niet de escape rooms !) afhuren, organiseren we ook murder parties. Verblijft u 2 nachten, dan organiseren we u uw moordspel naar keuze gratis (!) . Cadeau! Kan u maar 1 nacht blijven? Dan kost het moordspel 210 €/groep.

Huur de hele B&B af en bestel een moordspel naar keuze enkel en alleen voor jullie.

Zin in een moordspel
au plaisir playfull guesthouse

Onze 4 Enigma rooms

Onze thema-gastenkamers in speelmodus

Enigma, half escape room en half levensgroot detectivespel, dompelt je onder in het bijzondere universum van een van de Cluedo-personages. Dit originele concept kent zijn gelijke niet. Je vindt het nergens anders.

Het enigma wacht op je in je kamer. Na de briefing die je voor of bij aankomst krijgt, speel je wanneer je maar wil. Geen tijdsdruk. 2 tot 3 uur spelen, eventueel onderbroken door pauzes.

Ik speel en slaap op de kamer
chambre colonel mustard chambre à thème énigme à résoudre à deux ludique, activité en couple Hastière dinant, Namur

FAQ

Ik weet nog niet met hoeveel personen we uiteindelijk zullen komen. Wat dan?
We zijn met meer dan 5 spelers. Kan dat?
Met z’n tweetjes? Dat kan! Wees wel dubbel aandachtig!
Hoeveel tijd moeten we voorzien?
We zijn een team (collega’s, KMO…). Kunnen we bij jullie terecht voor een incentive of een teambuilding?
Kunnen we onze reservering aanpassen of annuleren?
Wat als we te laat aankomen? Is dat een probleem?
Is de escape game ook geschikt voor kinderen en voor mindervaliden?
We willen graag van ons bezoek gebruik maken om ook ter plaatse te logeren in jullie B&B. Kan dat?
Wie breekt, betaald?

GEEF EEN CADEAUBON VOOR EEN ORIGINEEL VERBLIJF

Cadeau-idee voor een verjaardag of onder de kerstboom!
Zijn je vrienden of familieleden tuk op spelletjes? Of verblijven ze graag op een originele plek? Schenk hun voor een speciale gelegenheid (verjaardag, Valentijn…) een of meer nachten in een van onze gastenkamers voor 2 personen, inclusief een Enigma of Escape Room. Laat ze de intrigerende wereld van onze themakamers ontdekken.
Ze kiezen zelf hun datum (volgens beschikbaarheid) en trekken het bedrag op de cadeaucheque af van de prijs van hunverblijf. Verras je partner en kom met z’n tweetjes! Geef een verblijf cadeau: een plezier om te geven en te krijgen.

Ik geef een cadeaubon
Bon cadeau général offrir un bon cadeau pour faire plaisir au plaisir maison d'hôtes ludique et insolite Hastière Dinant Namur Belgique Cluedo B&B

Wat vinden onze gasten ervan ?

Explore539366 (Tripadvisor)

De 3 november 2023

Zeer aangenaam verblijf tijdens herfst in Au Plaisir in Hastière. Zeer gezellige b&b ,smaakvol ingericht, rustige slaapkamer. Lekker ontbijt. Gastvrouw Lily gaf alle nodige uitleg en kaarten voor wandelingen in de streek. Veel aandacht voor duurzaamheid en ecovriendelijk leven. We komen terug.

Stefan De Vos (Facebook – 2de review)

De 8 oktober 2023

Escape Experience #287 30 juli 2023 –Miss Rose Hébergement – Au Plaisir (Hastière-Par-Delà) – 2 à 3 uur De enigmatische Miss Rose U ontvangt een postkaart met een uitnodiging om in de kamer van Miss Rose te logeren. Uit nieuwsgierigheid ga je in op de uitnodiging, want de postkaart suggereert dat je eindelijk nieuws zal krijgen van iemand die al te lang verdwenen is… We logeren 2 dagen in B&B Au Plaisir en slapen in 2 verschillende kamers. Elk van die kamers heeft een eigen escaperoom gehalte. Een uniek concept! Dag 2 van ons logement in B&B Au Plaisir. Gisteren sliepen we in de “Mister Dorian Grey”-kamer. Vandaag is Miss Rose aan de beurt. Elk van die kamers heeft dus een eigen escaperoomspel binnen het thema van het gezelschapsspel Cluedo. Nooit eerder gezien. Je krijgt vanaf het moment dat je incheckt tot je uitcheckt de tijd om het raadsel van de kamer op te lossen. Hulp kan je dan weer vinden via een link, waarbij bij elke puzzel enkele tips staan. Zo kan je, als je vastloopt op een bepaald stuk, eenvoudig de tips over die puzzel raadplegen. Ook is Lily, onze gastvrouw, steeds bereikbaar om ons ter hulp te komen. Een uniek concept! Bij deze kamer waren we op voorhand al gewaarschuwd dat de gehele kamer nog niet beschikbaar zou zijn vanaf onze aankomst en we een gedeelte ervan moesten vrijspelen tijdens het spel. Voor het inchecken, gaan we eerst nog een lang rondje geocachen en in een restaurantje iets eten. Aangezien alles wat uitloopt, komen we redelijk laat weer toe in de B&B. En daar staat ons dan nog een hele escape te wachten… Bij het binnenkomen van de kamer liggen ook nu alle puzzelonderdelen netjes in de kamer verspreid, maar we merken al snel dat we – zoals op voorhand gezegd – geen toegang hebben tot de volledige kamer. We zullen dus gas moeten geven, willen we nog op een fatsoenlijk uur in ons bed liggen 🙂. Moest het toch te laat worden, kan de eigenaresse steeds deel 2 van de kamer vanop afstand ontgrendelen. Het verhaal van deze kamer wordt me sneller duidelijk als die bij Mister Grey. Het is duidelijk dat ze hier, behalve de escaperoomervaring graag aan storytelling doen. Leuke meerwaarde!! Ik ben fan van deze kamer!!! Ben je hier in de buurt, boek dan bij “Au Plaisir”, een uniek concept! Moeilijkheid: Gemiddeld Acteur: Nee Fear Factor: 0/10 Aantal spelers: 2-4 spelers Prijs: 70 € Duurtijd: “onbeperkt” Taal: Nederlands - Frans Inkleding: 9/10 Puzzels: 8/10 Beleving: 7,5/10

Stefan De Vos (Facebook)

De 8 oktober 2023

Escape Experience #286 29 juli 2023 – Mister Dorian Grey Hébergement – Au Plaisir (Hastière-Par-Delà) – 2 à 3 uur Ordinaire plagiator of miskend genie ? Dhr Vranckx, onze huurder, heeft al te lang zijn huur niet betaald. Deze kunstenaar betaalt ons met beeldhouwwerken en schilderijen, maar wat is hun echte waarde? We vrezen dat we te maken hebben met een oplichter van het laagste allooi. We hebben zijn talent voor kopiëren en plagiëren opgemerkt. Bedriegt hij ons? We willen het zeker weten. We doen een beroep op jou als kunstkenner. Kan je ons laten weten of hij te vertrouwen is? We logeren 2 dagen in B&B Au Plaisir en slapen in 2 verschillende kamers. Elk van die kamers heeft een eigen escaperoomspel binnen het thema van het gezelschapsspel Cluedo. Nooit eerder gezien. Je krijgt dus vanaf het moment dat je incheckt tot je uitcheckt de tijd om het raadsel van de kamer op te lossen. Hulp kan je dan weer vinden via een link, waarbij bij elke puzzel enkele tips staan. Zo kan je, als je vastloopt op een bepaald stuk, eenvoudig de tips over die puzzel raadplegen. Ook is Lily, onze gastvrouw, steeds bereikbaar om ons ter hulp te komen. Een uniek concept! Bij het binnenkomen van de kamer hebben ze alle puzzelonderdelen netjes in de kamer verspreid. Initieel hebben we wel wat last om alles juist te linken, want er ligt wel erg veel informatie in de kamer. Het duurt dan ook even voordat we een eerste puzzel kunnen oplossen. Het leuke aan dit concept is, dat je niet continue hoeft te puzzelen. Na een klein uurtje begeven we ons immers naar een lokaal restaurantje waar we, tijdens onze maaltijd, rustig alle voordien vergaarde info kunnen laten zakken. Om daarna weer aan de slag te gaan. Het verhaal van de kamer wordt stelselmatig duidelijk en vooral de info die de eigenaresse achteraf nog meegeeft, is echt leuk. Zo komt het verhaal wel wat meer tot leven. Ben je hier in de buurt, boek dan bij “Au Plaisir”, een uniek concept! Moeilijkheid: Gemiddeld Acteur: Nee Fear Factor: 0/10 Aantal spelers: 2-4 spelers Prijs: 70 € Duurtijd: “onbeperkt” Taal: Nederlands - Frans Inkleding: 9/10 Puzzels: 7/10 Beleving: 7/10

Annebel (Booking)

De 15 augustus 2023

Fantastisch verblijf, een aanrader. + : Het ontbijt was voortreffelijk. Super lekker. - : Niets

Seppe Covers (Google My Business)

De 20 augustus 2023

Zéér fijn verblijf! De gastvrouw is zeer betrokken met de gasten, echt een B&B met passie! Het ontbijt is supergoed verzorgd, meeste items op het menu zijn homemade! Enkel was er in onze kamer een klein probleempje met de afvoer, dit is tijdig besproken en hier hebben wij geen last van ervaren. Omwille van ons kort verblijf hebben we niet kunnen deelnemen aan de escaperoom of enigma kamer, maar dit leek ons echt een uniek thema. Nooit eerder gezien! Wij komen zeker nog eens terug om ten volste te kunnen genieten van uw verblijf en de streek waar wij (nog niet genoeg) van genoten hebben!

Margreet W (Tripadvisor)

De 24 mei 2023

Wat een warm welkom bij aankomst door Lily! In een prachtig opgeknapt monumentaal gebouw sliepen wij in een heerlijk bed in een bijzondere kamer. Met uitzicht op de tuin waar mijn vriendin de volgende ochtend haar yogamatje uitrolde om in het zonnetje haar oefeningen te doen. Heerlijk ontbijt, geen moeite was teveel, wij raden deze locatie ten zeerste aan!

hansvanbrandt (Tripadvisor)

De 8 juni 2023

Uitstekende, smaakvol ingerichte ruime kamer (suite) met fantastisch bed. Kraaknette B&B. Wij sliepen aan de straatkant, rustig en stil!!!!. Prima wifi-verbinding .Copieus ontbijt (o.b.v. keuze aanduiding vooraf) met voortreffelijk smakende huisgemaakte ingredi¨nten (yoghurt, een leger confituren,...) en kwaliteitsbeleg. Attente en discrete gastvrouw.. Leuke , intrigerende tuin. B&B mét ziel en met veel liefde, ook voor thuisgevoel, gerund. Aanrader, topper!

Jolien (Tripadvisor)

De 11 juli 2021

Super gezellige B&B! Hele warme welkom en we werden enorm verwend. Zeker voor herhaling vatbaar en al zeker als je de 4 kamers in groep huurt, dan speel je levensgrote cluedo... Dankzij hen leerden we Dinant en zijn bezienswaardigheden kennen.

Freddy (Tripadvisor)

De 16 mei 2021

Gezellig salon, zowel binnen als buiten. Onze elektrische fietsen konden in de tuin in een afzonderlijk en afgesloten tuinhuis. Mooie plek voor fietsroutes (langs de Maas richting Dinant en naar Maredsous via Ravel) en wandelingen (o.a. rond de Cascadelles). Gezellig eten in Les Sobiers (10km).

Winant Magis (GoogleMyBusiness)

De 10 mei 2018

Heel vriendelijke ontvangst, prachtige kamers en rustige omgeving. Een echte aanrader

Onze kwaliteitlabels spreken voor zich

Image 1

AU PLAISIR
1100 Vermeldt likes

Volg ons op de sociale media

Image 2
ESCAPE CRUISE

AU PLAISIR
220 Vermeldt likes

Volg ons op de sociale media