Murder Party
“De Zaak Mégret”

Spannend moordspel

Een verdacht overlijden… Kun jij de zaak-Mégret oplossen?

Heb je iets te vieren met de familie of je vriendenkring? Wat dacht je van een speels weekend in de Ardennen? Wij hebben precies wat je nodig hebt om je reünie spannend en onvergetelijk te maken. Originaliteit troef voor je gezinsreünie of vriendenweekend!

De Zaak Mégret

Speciaal ontworpen voor “Met Vier in Bed” (VTM)

Hastière. 1959. Albert Mégret wordt dood aangetroffen onder verdachte omstandigheden. Gezien de spanningen die de laatste tijd voelbaar waren in het pension, heeft het personeel jullie ingehuurd als detectives. Zoek uit wat er is gebeurd. Doorzoek de kamers van de verdachten. Ondervraag het personeel. Controleer de alibi’s en motieven van de verdachten. Bestudeer de bewijsstukken en volg de gebeurtenissen chronologisch op om de zaak Mégret op te lossen.

De 100% murder party

Psychologische enquête… Aan de slag, detectives! Speel het spel nog grondiger door alvast verkleed aan te komen.
Voor dit spel moet je de 4 kamers boeken. En als je toch bezig bent: maak er het beste van door te blijven slapen. En verken ook de streek!

Ik los de Zaak Megret op!
Jeu en groupe, activité en groupe murder party, ludique et insolite Hastière dinant, Namur

Praktische info

chambre Dorian Grey chambre à thème énigme à résoudre à deux ludique, activité en couple Hastière dinant, Namur

Reken op 1 uur en 45 minuten tot 3 uur adembenemende gameplay! Het spel begint kort nadat je aankomt in het pension. Tijdens het spelen ontdek je de 4 kamers. Op verzoek kan onze Murder Party overdag worden georganiseerd, zonder overnachting. De max voor een teambuilding of zo.
De 4 kamers moeten wel allemaal door jullie afgehuurd worden. Dit zijn de kamers van de verdachten en ze maken integraal deel uit van het spel. Je zult ze moeten doorzoeken.

Coöperatief spel

4 à 15 spelers
(tieners en volwassenen)

Kostuums en accessoires, rekwisieten

GOED PLAN

Gratis moordspel

Reserveer de 4 themakamers en geniet van een kosteloos aangeboden Murder Party (waarde 210 €) indien jullie 2 nachten boeken ! Die 2 dagen vul je zo! Er valt heel wat te beleven in de buurt. Blijf je slechts 1 nacht, voorzie dan +/- 95 €/pers. met ontbijt en spel (basis 8 personen).

Dat zie ik zeker zitten

De Vervloekte Avonturiers, onze familiale murder party

1907. Moord! Aan jou de opdracht om de dader te ontmaskeren. Misschien is het Kolonel Mustard, met de kandelaar, in de bibliotheek?! Waar is het wapen? Waarom werd Alphonse vermoord? Doorzoek de kamers van de 4 verdachten. Wie is schuldig? Ondervraag Hortense, de gouvernante. Ze weet misschien ’t een en ’t ander.

Schattenjacht en moordspel voor groot en klein. Vind de schat en de moordenaar.

Boek nu je verblijf en moordspel

Onze steengoede speurneuzen

Huur de B&B voor jullie groep!

Wat fijn om de (klein)kinderen, nichtjes, broers en zussen, (groot)ouders, neven en nichten of peetouders bij elkaar te krijgen voor een te gek familieweekend? Of een origineel weekend door te brengen met de vrienden en maten om een verjaardag, huwelijksverjaardag, verloving, blijde gebeurtenis, geboorte, promotie of een pensionering te vieren…

Privatiseer ons gastenverblijf alleen voor uw groep. En vraag ons om uw moordspel te organiseren. Zo beleeft u iets aparts.

Reken op 1 uur 45 minuten tot 2 uur 30 minuten adembenemend spel! Het spel begint kort na uw aankomst in onze logies. Al spelend ontdekt u de 4 kamers. Spannend!

Ik huur de hele B&B

Maximum 9 personen

4 tweepersoons-kamer en 1 extra bed

Ontbijt inbegrepen

Wifi

Baby’s en jonge kinderen toegelaten (bij totale afhuring)

Dieren niet toegelaten

Onze 4 themakamers en het huis

Ontdek al onze groepsactiviteiten

We hebben een escape room, 2 moordspelen, 4 enigma rooms en 4 fietstochten. Onze activiteiten kiezer helpt u de best geschikte activiteit te selecteren volgens je criteria. Wijzer dankzij onze activiteiten selector.

Vind de meest gepaste activiteit
Jeu en groupe, activité en groupe jeu en famille jeu entre amis teambuildings murder party, ludique et insolite Hastière dinant, Namur

Schenk uren spelplezier met onze cadeaubon!

Kadotip voor je vrienden, kennissen, collega’s of medewerkers die graag spelen : verwen hen met een kadobon. Je bepaalt zelf het bedrag. Zij kiezen wat ze liefst doen en wanneer. Wordt het een leuk verblijf in een mooie themakamer? Of een speelse Enigmaroom? Of een moordspel? Alles kan. Plezieren doe je met onze kadobon!

Ik schenk een kadobon
Bon cadeau général offrir un bon cadeau pour faire plaisir au plaisir maison d'hôtes ludique et insolite Hastière Dinant Namur Belgique Cluedo B&B

Wat vinden onze gasten ervan ?

Explore539366 (Tripadvisor)

De 3 november 2023

Zeer aangenaam verblijf tijdens herfst in Au Plaisir in Hastière. Zeer gezellige b&b ,smaakvol ingericht, rustige slaapkamer. Lekker ontbijt. Gastvrouw Lily gaf alle nodige uitleg en kaarten voor wandelingen in de streek. Veel aandacht voor duurzaamheid en ecovriendelijk leven. We komen terug.

Stefan De Vos (Facebook – 2de review)

De 8 oktober 2023

Escape Experience #287 30 juli 2023 –Miss Rose Hébergement – Au Plaisir (Hastière-Par-Delà) – 2 à 3 uur De enigmatische Miss Rose U ontvangt een postkaart met een uitnodiging om in de kamer van Miss Rose te logeren. Uit nieuwsgierigheid ga je in op de uitnodiging, want de postkaart suggereert dat je eindelijk nieuws zal krijgen van iemand die al te lang verdwenen is… We logeren 2 dagen in B&B Au Plaisir en slapen in 2 verschillende kamers. Elk van die kamers heeft een eigen escaperoom gehalte. Een uniek concept! Dag 2 van ons logement in B&B Au Plaisir. Gisteren sliepen we in de “Mister Dorian Grey”-kamer. Vandaag is Miss Rose aan de beurt. Elk van die kamers heeft dus een eigen escaperoomspel binnen het thema van het gezelschapsspel Cluedo. Nooit eerder gezien. Je krijgt vanaf het moment dat je incheckt tot je uitcheckt de tijd om het raadsel van de kamer op te lossen. Hulp kan je dan weer vinden via een link, waarbij bij elke puzzel enkele tips staan. Zo kan je, als je vastloopt op een bepaald stuk, eenvoudig de tips over die puzzel raadplegen. Ook is Lily, onze gastvrouw, steeds bereikbaar om ons ter hulp te komen. Een uniek concept! Bij deze kamer waren we op voorhand al gewaarschuwd dat de gehele kamer nog niet beschikbaar zou zijn vanaf onze aankomst en we een gedeelte ervan moesten vrijspelen tijdens het spel. Voor het inchecken, gaan we eerst nog een lang rondje geocachen en in een restaurantje iets eten. Aangezien alles wat uitloopt, komen we redelijk laat weer toe in de B&B. En daar staat ons dan nog een hele escape te wachten… Bij het binnenkomen van de kamer liggen ook nu alle puzzelonderdelen netjes in de kamer verspreid, maar we merken al snel dat we – zoals op voorhand gezegd – geen toegang hebben tot de volledige kamer. We zullen dus gas moeten geven, willen we nog op een fatsoenlijk uur in ons bed liggen 🙂. Moest het toch te laat worden, kan de eigenaresse steeds deel 2 van de kamer vanop afstand ontgrendelen. Het verhaal van deze kamer wordt me sneller duidelijk als die bij Mister Grey. Het is duidelijk dat ze hier, behalve de escaperoomervaring graag aan storytelling doen. Leuke meerwaarde!! Ik ben fan van deze kamer!!! Ben je hier in de buurt, boek dan bij “Au Plaisir”, een uniek concept! Moeilijkheid: Gemiddeld Acteur: Nee Fear Factor: 0/10 Aantal spelers: 2-4 spelers Prijs: 70 € Duurtijd: “onbeperkt” Taal: Nederlands - Frans Inkleding: 9/10 Puzzels: 8/10 Beleving: 7,5/10

Stefan De Vos (Facebook)

De 8 oktober 2023

Escape Experience #286 29 juli 2023 – Mister Dorian Grey Hébergement – Au Plaisir (Hastière-Par-Delà) – 2 à 3 uur Ordinaire plagiator of miskend genie ? Dhr Vranckx, onze huurder, heeft al te lang zijn huur niet betaald. Deze kunstenaar betaalt ons met beeldhouwwerken en schilderijen, maar wat is hun echte waarde? We vrezen dat we te maken hebben met een oplichter van het laagste allooi. We hebben zijn talent voor kopiëren en plagiëren opgemerkt. Bedriegt hij ons? We willen het zeker weten. We doen een beroep op jou als kunstkenner. Kan je ons laten weten of hij te vertrouwen is? We logeren 2 dagen in B&B Au Plaisir en slapen in 2 verschillende kamers. Elk van die kamers heeft een eigen escaperoomspel binnen het thema van het gezelschapsspel Cluedo. Nooit eerder gezien. Je krijgt dus vanaf het moment dat je incheckt tot je uitcheckt de tijd om het raadsel van de kamer op te lossen. Hulp kan je dan weer vinden via een link, waarbij bij elke puzzel enkele tips staan. Zo kan je, als je vastloopt op een bepaald stuk, eenvoudig de tips over die puzzel raadplegen. Ook is Lily, onze gastvrouw, steeds bereikbaar om ons ter hulp te komen. Een uniek concept! Bij het binnenkomen van de kamer hebben ze alle puzzelonderdelen netjes in de kamer verspreid. Initieel hebben we wel wat last om alles juist te linken, want er ligt wel erg veel informatie in de kamer. Het duurt dan ook even voordat we een eerste puzzel kunnen oplossen. Het leuke aan dit concept is, dat je niet continue hoeft te puzzelen. Na een klein uurtje begeven we ons immers naar een lokaal restaurantje waar we, tijdens onze maaltijd, rustig alle voordien vergaarde info kunnen laten zakken. Om daarna weer aan de slag te gaan. Het verhaal van de kamer wordt stelselmatig duidelijk en vooral de info die de eigenaresse achteraf nog meegeeft, is echt leuk. Zo komt het verhaal wel wat meer tot leven. Ben je hier in de buurt, boek dan bij “Au Plaisir”, een uniek concept! Moeilijkheid: Gemiddeld Acteur: Nee Fear Factor: 0/10 Aantal spelers: 2-4 spelers Prijs: 70 € Duurtijd: “onbeperkt” Taal: Nederlands - Frans Inkleding: 9/10 Puzzels: 7/10 Beleving: 7/10

Annebel (Booking)

De 15 augustus 2023

Fantastisch verblijf, een aanrader. + : Het ontbijt was voortreffelijk. Super lekker. - : Niets

Seppe Covers (Google My Business)

De 20 augustus 2023

Zéér fijn verblijf! De gastvrouw is zeer betrokken met de gasten, echt een B&B met passie! Het ontbijt is supergoed verzorgd, meeste items op het menu zijn homemade! Enkel was er in onze kamer een klein probleempje met de afvoer, dit is tijdig besproken en hier hebben wij geen last van ervaren. Omwille van ons kort verblijf hebben we niet kunnen deelnemen aan de escaperoom of enigma kamer, maar dit leek ons echt een uniek thema. Nooit eerder gezien! Wij komen zeker nog eens terug om ten volste te kunnen genieten van uw verblijf en de streek waar wij (nog niet genoeg) van genoten hebben!

Margreet W (Tripadvisor)

De 24 mei 2023

Wat een warm welkom bij aankomst door Lily! In een prachtig opgeknapt monumentaal gebouw sliepen wij in een heerlijk bed in een bijzondere kamer. Met uitzicht op de tuin waar mijn vriendin de volgende ochtend haar yogamatje uitrolde om in het zonnetje haar oefeningen te doen. Heerlijk ontbijt, geen moeite was teveel, wij raden deze locatie ten zeerste aan!

hansvanbrandt (Tripadvisor)

De 8 juni 2023

Uitstekende, smaakvol ingerichte ruime kamer (suite) met fantastisch bed. Kraaknette B&B. Wij sliepen aan de straatkant, rustig en stil!!!!. Prima wifi-verbinding .Copieus ontbijt (o.b.v. keuze aanduiding vooraf) met voortreffelijk smakende huisgemaakte ingredi¨nten (yoghurt, een leger confituren,...) en kwaliteitsbeleg. Attente en discrete gastvrouw.. Leuke , intrigerende tuin. B&B mét ziel en met veel liefde, ook voor thuisgevoel, gerund. Aanrader, topper!

Jolien (Tripadvisor)

De 11 juli 2021

Super gezellige B&B! Hele warme welkom en we werden enorm verwend. Zeker voor herhaling vatbaar en al zeker als je de 4 kamers in groep huurt, dan speel je levensgrote cluedo... Dankzij hen leerden we Dinant en zijn bezienswaardigheden kennen.

Freddy (Tripadvisor)

De 16 mei 2021

Gezellig salon, zowel binnen als buiten. Onze elektrische fietsen konden in de tuin in een afzonderlijk en afgesloten tuinhuis. Mooie plek voor fietsroutes (langs de Maas richting Dinant en naar Maredsous via Ravel) en wandelingen (o.a. rond de Cascadelles). Gezellig eten in Les Sobiers (10km).

Winant Magis (GoogleMyBusiness)

De 10 mei 2018

Heel vriendelijke ontvangst, prachtige kamers en rustige omgeving. Een echte aanrader

Onze kwaliteitlabels spreken voor zich

Image 1

AU PLAISIR
1100 Vermeldt likes

Volg ons op de sociale media

Image 2
ESCAPE CRUISE

AU PLAISIR
220 Vermeldt likes

Volg ons op de sociale media