activités de groupe dans une maison d'hôtes insolite et ludique à Hastière Dinant-Privatisation-Enigma room-murder party

Activiteiten in groep

In groep? Reserveer de 4 themakamers en profiteer van een kosteloos aangeboden Murder Party (ter waarde van € 210) als je 2 nachten boekt. Een ideale tip voor verjaardagen, een weekendje weg met het gezin of een vriendenreünie.

Moordspel … Vind de dader!

Moord! Aan jullie de opdracht om de dader te ontmaskeren. Misschien is het Kolonel Mustard, met de kandelaar, in de bibliotheek?! Kies uit een van onze activiteitenpacks die we speciaal voor jou hebben bedacht of geef een persoonlijke invulling aan de planning van je verblijf door de activiteiten te kiezen die jou blij maken. 

petit meurtre entre amis jeux de rôlesJeu en groupe, activité en groupe jeu en famille jeu entre amis teambuildings murder party, ludique et insolite Hastière dinant, Namur

De hele B&B voor jullie alleen

Heb je een verjaardag te vieren? Wil je gezellig samenkomen met familie, vrienden of collega’s voor een speciale gelegenheid?

Boek onze 4 themakamers en ontvang een gratis moordfeest naar keuze (waarde: € 210) bij elk verblijf van 2 nachten of meer. Je kunt ook maar één nacht blijven, met of zonder het moordspel. Of neem deel aan een teambuilding-activiteit overdag. 

Heel de B&B is dan voor jullie alleen: de eetkamer, de zithoek, de speelkamer, het zuiderterras, de schaduwrijke tuin, de boomgaard. En natuurlijk 4 tweepersoonskamers. 

Een B&B afhuren is slimmer dan een vakantiehuis boeken, want de bedden zijn gemaakt bij aankomst, handdoeken zijn voorzien, en je krijgt de insider-tips van de gastvrouw voor de bezoekjes en restaurants in de buurt. Er is een frigo die al gevuld is met frisdranken, streekbieren, wijn, champagne en cider. En daarbovenop serveren wij ook nog eens een homemade ontbijt. Laat het smaken! 

petit meurtre entre amis jeux de rôlesJeu en groupe, activité en groupe jeu en famille jeu entre amis teambuildings murder party, ludique et insolite Hastière dinant, Namur

Huur heel de B&B af voor je groep

Laden in uitvoering ...

Murder Parties

Ideaal voor familieontmoetingen, een weekendje onder vrienden en verjaardagen. Ga op onderzoek als detectives van wie de hulp wordt ingeroepen. 
Welk moordspel zal het zijn? Aan jullie de keuze!

  • 1907 – “De vervloekte avonturiers”: familiaal moordspel met schattenjacht. Zoek de schat en de dader van de moord!
  • 1959 – moordspel “De Zaak Mégret”: psychologisch enigma ontworpen voor Met Vier in Bed (VTM)

Als je de 4 themakamers 2 nachten bij ons boekt, krijg je er het moordspel gratis bij. Blijf je maar 1 nacht? Dan kost deze leuke groepservaring jou € 210, toe te voegen aan de 4 tweepersoonskamers. 

Ja, ik wil een moordspel spelen
Jeu en groupe, activité en groupe jeu en famille jeu entre amis teambuildings murder party, ludique et insolite Hastière dinant, Namur

Escape room: Nellie Bly neemt je mee op Escape Cruise

Reis terug in de tijd naar de jaren twintig met een beroemde Amerikaanse journaliste aan boord van een luxeschip. Ontdek waarom ze opgesloten zit in haar kajuit, zogezegd in quarantaine. Welk schandaal heeft ze ontdekt? Help haar ontsnappen voordat het schip 60 minuten later de haven verlaat. 

De Escape Cruise is ontworpen en bedacht door gastvrouw Lily, die zelf een groot spelliefhebber is: een ludieke activiteit én unieke ervaring.

  • Uitzonderlijk verzorgd decor
  • Verhaal gebaseerd op waargebeurde feiten en echte personages
  • Raadsels zonder anachronismes
  • Een niet-lineair spel
  • Real-time opvolging door een gamemaster die – als je vast zit – kan helpen met extra aanwijzingen moest het nodig zijn.
Ik wil mee op Escape Cruise
escape cruise entre amis, en famille, en couple, en groupe activité à faire à 4 escape room escape game au plaisir maison d'hôtes ludique et insolite Hastière Dinant Namur Belgique Cluedo B&B

Fietsschattenjacht in Hastière

Zoektocht en schattenjacht in en om Hastière met een (elektrische) fiets die wij voor jou reserveren. Ontdek de dorpen aan de oevers van de Maas, het prachtige erfgoed en de verrassende weetjes.

Hoelang het duurt, bepaal je zelf. Je kiest uit verschillende circuits: 11, 15 en 25 km. En je kunt ze ook onderling combineren!   

Met de roadbook van de gratis audiogids-app izi.travel spring je op de fiets (al dan niet gehuurd: huurprijs als toeslag). Onderweg krijg je observatievragen, leuke taakjes en weetjes (logisch redeneren, mysterieuze foto, enzovoort). En wij bezorgen je ook een gedetailleerde kaart. Breng gerust je eigen fiets mee. Je kan ze veilig stallen in een gesloten tuinhuis in onze afgesloten tuin.  

We hebben ook spelletjes voor kinderen die je zonder fiets kunt doen, met de auto of te voet in de vele gehuchten die onze gemeente rijk is. 

Trek eropuit met de fiets
4 circuits vélos, jeux de piste, izi.travel, Hastière, dinant, Namur

Onze pientere spelers

Kies je activiteit

En spelen maar! De B&B heeft alles in huis om jou een aangenaam verblijf te bezorgen. Met z’n tweetjes of in groep, met collega’s of het gezin, een uur of een hele dag: onze activiteitenkiezer helpt je bij je keuze. Ook als je niet wil spelen en gewoon van de natuur wil genieten. 

 

Wat valt er allemaal te doen?
Jeu en groupe, activité en groupe jeu en famille jeu entre amis teambuildings murder party, ludique et insolite Hastière dinant, Namur

GEEF EEN CADEAUBON VOOR EEN ORIGINEEL VERBLIJF

Is je geliefde binnenkort jarig? Wil je je papa verrassen voor Vaderdag? Je moeder vieren op Moederdag? Een origineel kerstcadeau? Of je partner voor Valentijnsdag tonen hoeveel je van hem of haar houdt?

Met onze cadeaubon kan je het bedrag van je keuze geven. De geluksvogel kan het bedrag aftrekken van de prijs van een verblijf of een activiteit bij ons. Je kan op ons rekenen om hem of haar te verwennen!

Een cadeaubon online bestellen is makkelijk. En als je het ons netjes vraagt, kunnen we je zelfs een leuke cadeaukaart per post toesturen. Geef toe, een geweldige manier om samen de gelukkige ontvanger van je cadeaubon te verrassen.

Ik geef een cadeaubon
Bon cadeau général offrir un bon cadeau pour faire plaisir au plaisir maison d'hôtes ludique et insolite Hastière Dinant Namur Belgique Cluedo B&B

Wat vinden onze gasten ervan ?

Explore539366 (Tripadvisor)

De 3 november 2023

Zeer aangenaam verblijf tijdens herfst in Au Plaisir in Hastière. Zeer gezellige b&b ,smaakvol ingericht, rustige slaapkamer. Lekker ontbijt. Gastvrouw Lily gaf alle nodige uitleg en kaarten voor wandelingen in de streek. Veel aandacht voor duurzaamheid en ecovriendelijk leven. We komen terug.

Stefan De Vos (Facebook – 2de review)

De 8 oktober 2023

Escape Experience #287 30 juli 2023 –Miss Rose Hébergement – Au Plaisir (Hastière-Par-Delà) – 2 à 3 uur De enigmatische Miss Rose U ontvangt een postkaart met een uitnodiging om in de kamer van Miss Rose te logeren. Uit nieuwsgierigheid ga je in op de uitnodiging, want de postkaart suggereert dat je eindelijk nieuws zal krijgen van iemand die al te lang verdwenen is… We logeren 2 dagen in B&B Au Plaisir en slapen in 2 verschillende kamers. Elk van die kamers heeft een eigen escaperoom gehalte. Een uniek concept! Dag 2 van ons logement in B&B Au Plaisir. Gisteren sliepen we in de “Mister Dorian Grey”-kamer. Vandaag is Miss Rose aan de beurt. Elk van die kamers heeft dus een eigen escaperoomspel binnen het thema van het gezelschapsspel Cluedo. Nooit eerder gezien. Je krijgt vanaf het moment dat je incheckt tot je uitcheckt de tijd om het raadsel van de kamer op te lossen. Hulp kan je dan weer vinden via een link, waarbij bij elke puzzel enkele tips staan. Zo kan je, als je vastloopt op een bepaald stuk, eenvoudig de tips over die puzzel raadplegen. Ook is Lily, onze gastvrouw, steeds bereikbaar om ons ter hulp te komen. Een uniek concept! Bij deze kamer waren we op voorhand al gewaarschuwd dat de gehele kamer nog niet beschikbaar zou zijn vanaf onze aankomst en we een gedeelte ervan moesten vrijspelen tijdens het spel. Voor het inchecken, gaan we eerst nog een lang rondje geocachen en in een restaurantje iets eten. Aangezien alles wat uitloopt, komen we redelijk laat weer toe in de B&B. En daar staat ons dan nog een hele escape te wachten… Bij het binnenkomen van de kamer liggen ook nu alle puzzelonderdelen netjes in de kamer verspreid, maar we merken al snel dat we – zoals op voorhand gezegd – geen toegang hebben tot de volledige kamer. We zullen dus gas moeten geven, willen we nog op een fatsoenlijk uur in ons bed liggen 🙂. Moest het toch te laat worden, kan de eigenaresse steeds deel 2 van de kamer vanop afstand ontgrendelen. Het verhaal van deze kamer wordt me sneller duidelijk als die bij Mister Grey. Het is duidelijk dat ze hier, behalve de escaperoomervaring graag aan storytelling doen. Leuke meerwaarde!! Ik ben fan van deze kamer!!! Ben je hier in de buurt, boek dan bij “Au Plaisir”, een uniek concept! Moeilijkheid: Gemiddeld Acteur: Nee Fear Factor: 0/10 Aantal spelers: 2-4 spelers Prijs: 70 € Duurtijd: “onbeperkt” Taal: Nederlands - Frans Inkleding: 9/10 Puzzels: 8/10 Beleving: 7,5/10

Stefan De Vos (Facebook)

De 8 oktober 2023

Escape Experience #286 29 juli 2023 – Mister Dorian Grey Hébergement – Au Plaisir (Hastière-Par-Delà) – 2 à 3 uur Ordinaire plagiator of miskend genie ? Dhr Vranckx, onze huurder, heeft al te lang zijn huur niet betaald. Deze kunstenaar betaalt ons met beeldhouwwerken en schilderijen, maar wat is hun echte waarde? We vrezen dat we te maken hebben met een oplichter van het laagste allooi. We hebben zijn talent voor kopiëren en plagiëren opgemerkt. Bedriegt hij ons? We willen het zeker weten. We doen een beroep op jou als kunstkenner. Kan je ons laten weten of hij te vertrouwen is? We logeren 2 dagen in B&B Au Plaisir en slapen in 2 verschillende kamers. Elk van die kamers heeft een eigen escaperoomspel binnen het thema van het gezelschapsspel Cluedo. Nooit eerder gezien. Je krijgt dus vanaf het moment dat je incheckt tot je uitcheckt de tijd om het raadsel van de kamer op te lossen. Hulp kan je dan weer vinden via een link, waarbij bij elke puzzel enkele tips staan. Zo kan je, als je vastloopt op een bepaald stuk, eenvoudig de tips over die puzzel raadplegen. Ook is Lily, onze gastvrouw, steeds bereikbaar om ons ter hulp te komen. Een uniek concept! Bij het binnenkomen van de kamer hebben ze alle puzzelonderdelen netjes in de kamer verspreid. Initieel hebben we wel wat last om alles juist te linken, want er ligt wel erg veel informatie in de kamer. Het duurt dan ook even voordat we een eerste puzzel kunnen oplossen. Het leuke aan dit concept is, dat je niet continue hoeft te puzzelen. Na een klein uurtje begeven we ons immers naar een lokaal restaurantje waar we, tijdens onze maaltijd, rustig alle voordien vergaarde info kunnen laten zakken. Om daarna weer aan de slag te gaan. Het verhaal van de kamer wordt stelselmatig duidelijk en vooral de info die de eigenaresse achteraf nog meegeeft, is echt leuk. Zo komt het verhaal wel wat meer tot leven. Ben je hier in de buurt, boek dan bij “Au Plaisir”, een uniek concept! Moeilijkheid: Gemiddeld Acteur: Nee Fear Factor: 0/10 Aantal spelers: 2-4 spelers Prijs: 70 € Duurtijd: “onbeperkt” Taal: Nederlands - Frans Inkleding: 9/10 Puzzels: 7/10 Beleving: 7/10

Annebel (Booking)

De 15 augustus 2023

Fantastisch verblijf, een aanrader. + : Het ontbijt was voortreffelijk. Super lekker. - : Niets

Seppe Covers (Google My Business)

De 20 augustus 2023

Zéér fijn verblijf! De gastvrouw is zeer betrokken met de gasten, echt een B&B met passie! Het ontbijt is supergoed verzorgd, meeste items op het menu zijn homemade! Enkel was er in onze kamer een klein probleempje met de afvoer, dit is tijdig besproken en hier hebben wij geen last van ervaren. Omwille van ons kort verblijf hebben we niet kunnen deelnemen aan de escaperoom of enigma kamer, maar dit leek ons echt een uniek thema. Nooit eerder gezien! Wij komen zeker nog eens terug om ten volste te kunnen genieten van uw verblijf en de streek waar wij (nog niet genoeg) van genoten hebben!

Margreet W (Tripadvisor)

De 24 mei 2023

Wat een warm welkom bij aankomst door Lily! In een prachtig opgeknapt monumentaal gebouw sliepen wij in een heerlijk bed in een bijzondere kamer. Met uitzicht op de tuin waar mijn vriendin de volgende ochtend haar yogamatje uitrolde om in het zonnetje haar oefeningen te doen. Heerlijk ontbijt, geen moeite was teveel, wij raden deze locatie ten zeerste aan!

hansvanbrandt (Tripadvisor)

De 8 juni 2023

Uitstekende, smaakvol ingerichte ruime kamer (suite) met fantastisch bed. Kraaknette B&B. Wij sliepen aan de straatkant, rustig en stil!!!!. Prima wifi-verbinding .Copieus ontbijt (o.b.v. keuze aanduiding vooraf) met voortreffelijk smakende huisgemaakte ingredi¨nten (yoghurt, een leger confituren,...) en kwaliteitsbeleg. Attente en discrete gastvrouw.. Leuke , intrigerende tuin. B&B mét ziel en met veel liefde, ook voor thuisgevoel, gerund. Aanrader, topper!

Jolien (Tripadvisor)

De 11 juli 2021

Super gezellige B&B! Hele warme welkom en we werden enorm verwend. Zeker voor herhaling vatbaar en al zeker als je de 4 kamers in groep huurt, dan speel je levensgrote cluedo... Dankzij hen leerden we Dinant en zijn bezienswaardigheden kennen.

Freddy (Tripadvisor)

De 16 mei 2021

Gezellig salon, zowel binnen als buiten. Onze elektrische fietsen konden in de tuin in een afzonderlijk en afgesloten tuinhuis. Mooie plek voor fietsroutes (langs de Maas richting Dinant en naar Maredsous via Ravel) en wandelingen (o.a. rond de Cascadelles). Gezellig eten in Les Sobiers (10km).

Winant Magis (GoogleMyBusiness)

De 10 mei 2018

Heel vriendelijke ontvangst, prachtige kamers en rustige omgeving. Een echte aanrader

Onze kwaliteitlabels spreken voor zich

Image 1

AU PLAISIR
1100 Vermeldt likes

Volg ons op de sociale media

Image 2
ESCAPE CRUISE

AU PLAISIR
220 Vermeldt likes

Volg ons op de sociale media