extérieur jardin fleuris maison d'hôtes ludique et insolite Hastière Dinant Namur Belgique Cluedo B&B

Onze certificaten en kwaliteitslabels

Au plaisir neemt kwaliteit ten harte. We zetten ons in voor onze kernwaarden. We zijn milieubewust en inclusief. We bieden originele en unieke meeslepende ervaringen. Ons kwaliteitsontbijt is huisgemaakt met lokale producten. We geven je graag advies over wat er te doen is in de regio. We werken hand in hand met andere partners in eco-toerisme en scholen ons voortdurend bij om je een kwaliteitsservice te kunnen bieden.

Au Plaisir is een vriendelijke, gastvrije plek waar passie heerst. We bieden een verscheidenheid aan geneugten om je terug te laten komen voor meer.

Hoofdcommissariaat toerisme Wallonië België (CGT)

Als volledig erkende toeristische operator vallen we onder de officiële logies zoals voorgeschreven door het “Commissariat Général du Tourisme”. We streven er voortdurend naar om u een actueel en kwalitatief hoogstaand aanbod te bieden, in samenwerking met andere toeristische professionals die net zo gepassioneerd zijn als wij.

Label chambre d'hôtes trois épis au plaisir maison d'hôtes ludique et insolite Hastière Dinant Namur Belgique Cluedo B&B

Met Vier in Bed (VTM)

Stel u voor: een cameraschuwe madam als ik en een Waal die meedoen aan met Vier in Bed. Zomaar. Een “wedden dat”! Wat een ervaring! Stressvol, maar wel fijn. Beter dan om het even welke spoedcursus Nederlands (Vlaams) voor Etienne (mijn ex-associé en partner ondertussen) en ik ben bijna mijn verlegenheid kwijt! Tanden poetsen voor heel Vlaanderen in je pijama of met Vier in Bad zijn… Na zoiets, overwin je alle verlegenheid! Dit jaar, vroeg VTM of ik wou meedoen aan ‘B&B zoekt Lief’. Ze komen net iets te laat: ik ben ondertussen een fijne cameraman en persfotograaf tegen het lijf gelopen 🙂

Label Met Vier in Bed VTM au plaisir Cluedo B&B Hastière Dinant Namen België

Kleinschalige logies in Wallonië (Gîtes et chambres d’hôtes de Wallonie)

Officiële en erkende kwaliteitslabel van de gites (vakantiehuizen) en bed & breakfast in Wallonië.

Dit label beoordeelt het niveau van comfort en faciliteiten in de accommodatie en zorgt ervoor dat de kwaliteit behouden blijft en erkend wordt.

Au Plaisir heeft 3 “épis” (korenaren), wat gelijk staat aan een zeer goed comfort.

Label Gîtes et chambres d'hôtes Wallonie au plaisir maison d'hôtes ludique et insolite Hastière Dinant Namur Belgique Cluedo B&B

Welkom Fiets (Bienvenue Vélo)

De CGT (Commissariaat Generaal van Toerisme) kent het label “Bienvenue Vélo” toe aan Waalse toeristische uitbaters die faciliteiten en diensten aanbieden aangepast aan de behoeften van fietsers. De accommodatie moet aan een aantal voorwaarden voldoen:

  • op minder dan 5 km van een fietsnetwerk (RAVeL, fietsknooppunt) liggen
  • gratis een beveiligde, overdekte fietsenstalling ter beschikking stellen
  • een reparatiekit en EHBO-doos ter beschikking stellen
  • informatie verstrekken over eetgelegenheden en winkels om boodschappen te kunnen doen voor onderweg…

Au Plaisir heeft ook nog 4 fietsroutes uitgestippeld en uitgewerkt. Hier de link naar deze audiogids om de streek te verkennen en beter te leren kennen. Vlak en boordevol weetjes over de bezienswaardigheden in de buurt.

Izi.travel Hastière
Label bienvenue vélo au plaisir maison d'hôtes ludique et insolite Hastière Dinant Namur Belgique Cluedo B&B

Alle wegen leiden naar Hastière

(Compostela + GR 125 en GR 126)

We verwelkomen pelgrims op weg naar Santiago de Compostela. De Via Mosana route loopt door Hastière.

Onze mooie streek is ook een populaire bestemming voor wandelaars. De GR 125, GR 126, de “Grande randonnée des abbayes trappiste” en de “grande traversée de la forêt du pays de Chimay” (deel nr. 3 Virelles – Hastière) komen door Hastière. Kom bij ons logeren voor een aangename tussenstop.

Label chemin de st jaques de Compostelle au plaisir maison d'hôtes ludique et insolite Hastière Dinant Namur Belgique Cluedo B&B

Green Key

Au Plaisir is één van de 3.600 logies in 60 die zich wereldwijd inzetten voor een duurzamere en milieuvriendelijkere wereld. Dit engagement uit zich uit in het internationale Green Key-label.

Wissel je ecobonnen in : in België zijn ecobonnen geldig in Green Key-accommodaties, zodat je kunt genieten van een aangenaam en milieuvriendelijk verblijf. De regio is populair bij liefhebbers van slow tourism en ecotoerisme.

Zonnepanelen, zelfgemaakt ontbijt, anti-verspilling, lokale producten, regenwateropvang, milieuvriendelijke douchegels en shampoos, groene huishoudproducten, isolatie met driedubbel glas, dekbedden van Belgische wol, compost… Dat zijn de zaken die we tot heden al doen. Ecologie ligt ons nauw aan het hart. Het zijn geen woorden, maar daden.

Meer weten over de Green Key van Au Plaisir
Label Green Key au plaisir maison d'hôtes ludique et insolite Hastière Dinant Namur Belgique Cluedo B&B

Wallonië Bestemming Kwaliteit (Wallonie Destination Qualité)

Dit label betekent dat voor ons als Waalse toeristische operator jouw tevredenheid op de eerste plaats komt. Daarom moet de kwaliteit van onze service onberispelijk zijn. Lid zijn van dit label verplicht ons ertoe onze beloften na te komen. We volgen elk jaar opleidingen om de kwaliteit van onze diensten te versterken.

Label Wallonie destination qualité au plaisir maison d'hôtes ludique et insolite Hastière Dinant Namur Belgique Cluedo B&B

LGBTi + friendly

Dit label betekent dat de eigenaar van deze toeristische accommodatie zijn gasten hartelijk verwelkomt zonder enige discriminatie, of het nu gaat om leeftijd, huidskleur, seksuele geaardheid, religie… Je bent meer dan welkom!

Label LGBTI + Friendly au plaisir maison d'hôtes ludique et insolite Hastière Dinant Namur Belgique Cluedo B&B

Explore Meuse

Wij zijn partners van de toeristische dienst Explore Meuse, die de regio van de “Haute Meuse” (Dinant, Namen, enz.) bestrijkt. Als je de regio Namen en omgeving wilt ontdekken, dan ben je hier aan het juiste adres. Ontdek de mooiste plekjes aan de poort van de Belgische Ardennen. Hun agenda en gids zijn een goudmijn om je bezoek voor te bereiden, de evenementen die doorgaan als je er net bent, een goed restaurant of een leuke activiteit te vinden.

Wat bruist er in de streek ? Hier de agenda !
au plaisir maison d'hôtes ludique et insolite Hastière Dinant Namur Belgique Cluedo B&B

Visit Wallonia

Natuurlijk, zijn we ook op de website van Visit Wallonia, de referentie voor Waals toerisme. Ontdek alle must-sees in Wallonië. Allemaal professionals met een passie voor de regio en erkend door het Commissariaat-generaal voor Toerisme van België.

Hier zijn we dan
Label Visit Wallonia.Be au plaisir maison d'hôtes ludique et insolite Hastière Dinant Namur Belgique Cluedo B&B

Buitengewone logies Wallonië (Hébergement Wallonie Insolite)

Deze erkenning is ons sinds 2018 toegekend. Wij zijn een van de meest ongewone accommodaties die er zijn. Ongewoon buitengewoon. Geen hut, tiny house, tipi of yurt, maar boordevol speelplezier. Je kan er overal spelen… op elke verdieping. Of je nu een duo bent of een groep, wil escapen, een moordenaar vinden of een enigma ontrafelen, er is voor elk wat wils. Het is de specialiteit van het huis. Daar komen de mensen voor. Maar we zijn ook een bed & breakfast waar je kunt verblijven zonder te spelen.

Label hébergement Wallonie insolite au plaisir maison d'hôtes ludique et insolite Hastière Dinant Namur Belgique Cluedo B&B

Marque Ardenne / Visit Ardenne

Hastière is al een beetje (veel) Ardennen. Al dat groene. De bossen. De Maas. De Lesse. De heuvels. Wat wil je meer?

Wij zetten ons in voor een grensoverschrijdende dynamiek van territoriale ontwikkeling.

Het merk Ardenne is gebaseerd op waarden zoals welzijn, authenticiteit, delen…

Wij verbinden ons ertoe het merk en zijn waarden te promoten in onze communicatie met onze klanten. We willen dat elke bezoeker plezier beleeft aan zijn bezoek aan de Ardennen.

Label Ardenne au plaisir maison d'hôtes ludique et insolite Hastière Dinant Namur Belgique Cluedo B&B

De Trotter (Le Routard)

Na een mystery trip, besloten de auteurs van Trotter / Le Routard om ons op te nemen in hun gidsen van België en de Ardennen, tussen de andere originele adressen die zeker een bezoekje waard zijn.

De Trotter is de bijbel voor backpackers en liefhebbers van fijne adresjes off the beaten tracks. Elk jaar verschijnen er 135 gidsen in een oplage van duizenden exemplaren.

Label le routard au plaisir maison d'hôtes ludique et insolite Hastière Dinant Namur Belgique Cluedo B&B

Tao natuurgids

We staan ook in de Tao gids, de maatstaf voor verantwoord toerisme. Het biedt adressen van accommodatie, restaurants en activiteiten met een authentieke benadering die de natuur en de mensen respecteren.

Label Guide Tao au plaisir maison d'hôtes ludique et insolite Hastière Dinant Namur Belgique Cluedo B&B

Wat vinden onze gasten ervan ?

Explore539366 (Tripadvisor)

De 3 november 2023

Zeer aangenaam verblijf tijdens herfst in Au Plaisir in Hastière. Zeer gezellige b&b ,smaakvol ingericht, rustige slaapkamer. Lekker ontbijt. Gastvrouw Lily gaf alle nodige uitleg en kaarten voor wandelingen in de streek. Veel aandacht voor duurzaamheid en ecovriendelijk leven. We komen terug.

Stefan De Vos (Facebook – 2de review)

De 8 oktober 2023

Escape Experience #287 30 juli 2023 –Miss Rose Hébergement – Au Plaisir (Hastière-Par-Delà) – 2 à 3 uur De enigmatische Miss Rose U ontvangt een postkaart met een uitnodiging om in de kamer van Miss Rose te logeren. Uit nieuwsgierigheid ga je in op de uitnodiging, want de postkaart suggereert dat je eindelijk nieuws zal krijgen van iemand die al te lang verdwenen is… We logeren 2 dagen in B&B Au Plaisir en slapen in 2 verschillende kamers. Elk van die kamers heeft een eigen escaperoom gehalte. Een uniek concept! Dag 2 van ons logement in B&B Au Plaisir. Gisteren sliepen we in de “Mister Dorian Grey”-kamer. Vandaag is Miss Rose aan de beurt. Elk van die kamers heeft dus een eigen escaperoomspel binnen het thema van het gezelschapsspel Cluedo. Nooit eerder gezien. Je krijgt vanaf het moment dat je incheckt tot je uitcheckt de tijd om het raadsel van de kamer op te lossen. Hulp kan je dan weer vinden via een link, waarbij bij elke puzzel enkele tips staan. Zo kan je, als je vastloopt op een bepaald stuk, eenvoudig de tips over die puzzel raadplegen. Ook is Lily, onze gastvrouw, steeds bereikbaar om ons ter hulp te komen. Een uniek concept! Bij deze kamer waren we op voorhand al gewaarschuwd dat de gehele kamer nog niet beschikbaar zou zijn vanaf onze aankomst en we een gedeelte ervan moesten vrijspelen tijdens het spel. Voor het inchecken, gaan we eerst nog een lang rondje geocachen en in een restaurantje iets eten. Aangezien alles wat uitloopt, komen we redelijk laat weer toe in de B&B. En daar staat ons dan nog een hele escape te wachten… Bij het binnenkomen van de kamer liggen ook nu alle puzzelonderdelen netjes in de kamer verspreid, maar we merken al snel dat we – zoals op voorhand gezegd – geen toegang hebben tot de volledige kamer. We zullen dus gas moeten geven, willen we nog op een fatsoenlijk uur in ons bed liggen 🙂. Moest het toch te laat worden, kan de eigenaresse steeds deel 2 van de kamer vanop afstand ontgrendelen. Het verhaal van deze kamer wordt me sneller duidelijk als die bij Mister Grey. Het is duidelijk dat ze hier, behalve de escaperoomervaring graag aan storytelling doen. Leuke meerwaarde!! Ik ben fan van deze kamer!!! Ben je hier in de buurt, boek dan bij “Au Plaisir”, een uniek concept! Moeilijkheid: Gemiddeld Acteur: Nee Fear Factor: 0/10 Aantal spelers: 2-4 spelers Prijs: 70 € Duurtijd: “onbeperkt” Taal: Nederlands - Frans Inkleding: 9/10 Puzzels: 8/10 Beleving: 7,5/10

Stefan De Vos (Facebook)

De 8 oktober 2023

Escape Experience #286 29 juli 2023 – Mister Dorian Grey Hébergement – Au Plaisir (Hastière-Par-Delà) – 2 à 3 uur Ordinaire plagiator of miskend genie ? Dhr Vranckx, onze huurder, heeft al te lang zijn huur niet betaald. Deze kunstenaar betaalt ons met beeldhouwwerken en schilderijen, maar wat is hun echte waarde? We vrezen dat we te maken hebben met een oplichter van het laagste allooi. We hebben zijn talent voor kopiëren en plagiëren opgemerkt. Bedriegt hij ons? We willen het zeker weten. We doen een beroep op jou als kunstkenner. Kan je ons laten weten of hij te vertrouwen is? We logeren 2 dagen in B&B Au Plaisir en slapen in 2 verschillende kamers. Elk van die kamers heeft een eigen escaperoomspel binnen het thema van het gezelschapsspel Cluedo. Nooit eerder gezien. Je krijgt dus vanaf het moment dat je incheckt tot je uitcheckt de tijd om het raadsel van de kamer op te lossen. Hulp kan je dan weer vinden via een link, waarbij bij elke puzzel enkele tips staan. Zo kan je, als je vastloopt op een bepaald stuk, eenvoudig de tips over die puzzel raadplegen. Ook is Lily, onze gastvrouw, steeds bereikbaar om ons ter hulp te komen. Een uniek concept! Bij het binnenkomen van de kamer hebben ze alle puzzelonderdelen netjes in de kamer verspreid. Initieel hebben we wel wat last om alles juist te linken, want er ligt wel erg veel informatie in de kamer. Het duurt dan ook even voordat we een eerste puzzel kunnen oplossen. Het leuke aan dit concept is, dat je niet continue hoeft te puzzelen. Na een klein uurtje begeven we ons immers naar een lokaal restaurantje waar we, tijdens onze maaltijd, rustig alle voordien vergaarde info kunnen laten zakken. Om daarna weer aan de slag te gaan. Het verhaal van de kamer wordt stelselmatig duidelijk en vooral de info die de eigenaresse achteraf nog meegeeft, is echt leuk. Zo komt het verhaal wel wat meer tot leven. Ben je hier in de buurt, boek dan bij “Au Plaisir”, een uniek concept! Moeilijkheid: Gemiddeld Acteur: Nee Fear Factor: 0/10 Aantal spelers: 2-4 spelers Prijs: 70 € Duurtijd: “onbeperkt” Taal: Nederlands - Frans Inkleding: 9/10 Puzzels: 7/10 Beleving: 7/10

Annebel (Booking)

De 15 augustus 2023

Fantastisch verblijf, een aanrader. + : Het ontbijt was voortreffelijk. Super lekker. - : Niets

Seppe Covers (Google My Business)

De 20 augustus 2023

Zéér fijn verblijf! De gastvrouw is zeer betrokken met de gasten, echt een B&B met passie! Het ontbijt is supergoed verzorgd, meeste items op het menu zijn homemade! Enkel was er in onze kamer een klein probleempje met de afvoer, dit is tijdig besproken en hier hebben wij geen last van ervaren. Omwille van ons kort verblijf hebben we niet kunnen deelnemen aan de escaperoom of enigma kamer, maar dit leek ons echt een uniek thema. Nooit eerder gezien! Wij komen zeker nog eens terug om ten volste te kunnen genieten van uw verblijf en de streek waar wij (nog niet genoeg) van genoten hebben!

Margreet W (Tripadvisor)

De 24 mei 2023

Wat een warm welkom bij aankomst door Lily! In een prachtig opgeknapt monumentaal gebouw sliepen wij in een heerlijk bed in een bijzondere kamer. Met uitzicht op de tuin waar mijn vriendin de volgende ochtend haar yogamatje uitrolde om in het zonnetje haar oefeningen te doen. Heerlijk ontbijt, geen moeite was teveel, wij raden deze locatie ten zeerste aan!

hansvanbrandt (Tripadvisor)

De 8 juni 2023

Uitstekende, smaakvol ingerichte ruime kamer (suite) met fantastisch bed. Kraaknette B&B. Wij sliepen aan de straatkant, rustig en stil!!!!. Prima wifi-verbinding .Copieus ontbijt (o.b.v. keuze aanduiding vooraf) met voortreffelijk smakende huisgemaakte ingredi¨nten (yoghurt, een leger confituren,...) en kwaliteitsbeleg. Attente en discrete gastvrouw.. Leuke , intrigerende tuin. B&B mét ziel en met veel liefde, ook voor thuisgevoel, gerund. Aanrader, topper!

Jolien (Tripadvisor)

De 11 juli 2021

Super gezellige B&B! Hele warme welkom en we werden enorm verwend. Zeker voor herhaling vatbaar en al zeker als je de 4 kamers in groep huurt, dan speel je levensgrote cluedo... Dankzij hen leerden we Dinant en zijn bezienswaardigheden kennen.

Freddy (Tripadvisor)

De 16 mei 2021

Gezellig salon, zowel binnen als buiten. Onze elektrische fietsen konden in de tuin in een afzonderlijk en afgesloten tuinhuis. Mooie plek voor fietsroutes (langs de Maas richting Dinant en naar Maredsous via Ravel) en wandelingen (o.a. rond de Cascadelles). Gezellig eten in Les Sobiers (10km).

Winant Magis (GoogleMyBusiness)

De 10 mei 2018

Heel vriendelijke ontvangst, prachtige kamers en rustige omgeving. Een echte aanrader

Onze kwaliteitlabels spreken voor zich

Image 1

AU PLAISIR
1100 Vermeldt likes

Volg ons op de sociale media

Image 2
ESCAPE CRUISE

AU PLAISIR
220 Vermeldt likes

Volg ons op de sociale media